De maanden januari en juli voelen voor mij altijd een beetje aan als een constante struggle om de soldenverleiding te weerstaan. Vanaf zaterdag 30 juni vliegen de aanbiedingen je weer rond de oren. Om deze soldenperiode alles wat draaglijker en serener te laten verlopen, geef ik je graag enkele tips om je portefeuille te sparen en geen ondoordachte keuzes te maken.

1/ Bereid je voor en plan je aankopen

Neem voor de solden al eens een bezoekje aan je favoriete winkels of neem een kijkje online in de webshops. Maak een lijstje van enkele must-haves en nice-to-haves en leg je soldenbudget op voorhand vast. Dit is hét moment om te investeren in iets waar je al lang een oogje op hebt zonder je bankrekening te plunderen. Stel dus echt wel prioriteiten: koop in het begin van de solden dingen die je altijd al wilde hebben. Als er tegen het einde van de soldenperiode nog budget over is, kan je je nog verwennen met een extraatje!

2/ Neem een kijkje in de folders
Indien je bij jou in de bus of in je mailbox al een folder van je favoriete shop hebt teruggevonden, neem dan ook eens rustig de tijd om alle aanbiedingen te bekijken. Zo weet je exact voor welke soldentopper je waar moet zijn. Denk ook zeker aan het belang van een goede klantendienst. Een lage prijs is ontzettend leuk, maar als je na je aankoop niet kan rekenen op een correcte service kom je duurder uit.

3/ Abonneer je op online nieuwsbrieven

Om je soldenuitstapje nog rustiger te laten verlopen, raad ik je aan om je in te schrijven op de online newsletters van de winkels van jouw keuze. Zo wordt je als eerste op de hoogte gebracht van de beste acties en promoties die tijdens de solden gelden. Uiteraard hoef je hiervoor de deur niet uit en de winkeldrukte te trotseren om van alle prijstoppers te genieten. Vanuit je luie zetel kan je vaak ook online je slag slaan 😉

4/ Kies het juiste moment
Geen fan van grote druktes? Vermijd koppenlopen en plan een bezoekje in tijdens de voormiddag of tegen de avond. Tijdens het weekend gaan soldenshoppen is weggelegd voor de die hards: ga liever twee halve dagen in plaats van één volledige dag.

5/ Neem op tijd een pauze


Een gouden tip is om kalm te blijven wanneer er nog maar eens iemand voor de 87ste keer op jouw voeten trapt of iets te dicht in jouw persoonlijke cirkel in je nek staat te blazen. Wordt het je allemaal te veel? Ga dan rustig een koffietje drinken om wat stoom af te laten.

 

Klaar om de solden te trotseren en nieuwsgierig naar onze soldendeals? Bezoek één van onze winkels of neem snel een kijkje op selexion.be.