Het is weer die tijd van het jaar: Batibouw. Wij trokken alvast naar de beurs om de laatste keukentrends en nieuwigheden te bewonderen. Benieuwd wat de verschillende merken te bieden hebben? Ontdek hieronder de innovaties van de meest bekende bouwbeurs van België.

SMEG

Gemakkelijk gezond

Vers, duurzaam en gezond eten is een echte trend. Smeg speelt hier helemaal op in met hun Vitality System. Dit systeem bestaat uit drie revolutionaire toestellen die je helpen je voedsel met boordevol smaak te bereiden en vers te bewaren.

  • de vacuümlade zorgt ervoor dat je je voeding kan bewaren op een efficiënte manier. Je haalt alle lucht, tot wel 99,9%, uit de verpakking. Dankzij deze techniek kan je voedsel niet bederven door bacteriën, stof of oxidatie. Zo verspil je minder!
  • de Blast chiller verwarmt of koelt via automatische of manueel instelbare programma’s. Daarnaast verlengt het de standaard bewaartijd met maar liefst 70%. Een echte meerwaarde in je keuken dus!
  • Je eten stomen is goed voor minder calorieën en een maximum aan smaak. Met de Combi Stoomoven maak je eten klaar met weinig of geen verlies van vitamines en mineralen én minder energieverbruik. Dankzij de handige gebruikersinterface kies je met één druk op de knop eenvoudig uit vijf verschillende stoomprogramma’s.

Retro aan de binnenkant

Iedereen kent de koelkasten met jaren 50 design van Smeg. Ze zijn vrolijk, fris en een échte eyecatcher in je keuken. Smeg heeft de toestellen aan de binnenkant in een nieuw jasje gestoken. De typische retrostijl werd doorgetrokken naar de binnenkant van de koelkast. Dit doen ze met chrome afwerking en retro afrondingen. De nieuwe LED-verlichting aan de binnenkant maakt het plaatje compleet.

AEG

De ideale keukenassistent

De topproducten van AEG zijn dit jaar hun nieuwe gamma inductiekookplaten: SenseCook. Ideaal voor wie thuis wil koken als een echte pro. Het gamma bestaat uit drie verschillende technologieën: SenseBoil, SenseFry en SensePro.

  • Senseboil beschikt over een overkooksensor onder het glas die trillingen detecteert en zo weet wanneer het water in de pan het kookpunt bereikt. De SenseBoil behoudt net het kookpunt om ervoor te zorgen dat water niet overkookt. Overkoken is hiermee verleden tijd.
  • De SenseFry inductiekookplaat beschikt over een baksensor. Deze baksensor meet continu de temperatuur van je pan en zorgt ervoor dat deze op een juiste, stabiele temperatuur blijft.
  •  SensePro is uitgerust met een baksensor én een draadloze kerntemperatuursensor. Met de kamertemperatuursensor kan je elk gerecht tot op de graad nauwkeurig bereiden. Met deze kookplaat breng je elk sterrengerecht gegarandeerd tot een succes.

NOVY

‘Onzichtbare’ dampkappen

Een elegante en onopvallende dampkap, zonder onaangename geuren en dampen? De Pure’line plafondunits van Novy zijn hiervoor ideaal. Deze dampkap kan je namelijk in het plafond integreren. De dampkap is standaard uitgerust met een afstandsbediening of combineerbaar met een Novy InTouch inductiekookplaat.  

De grootste nieuwigheid van Novy is de Fusion Pro. De dampkap is volledig geïntegreerd in de kast. Wanneer je de dampkap niet gebruikt, is deze volledig onzichtbaar. Het is mogelijk de dampkap te integreren in een kast met een diepte van 31 cm tot 35 cm.

Of wat dacht je van een dampkap die in je kookplaat verdwijnt? Het Panorama-assortiment bestaat uit kookplaten met een geïntegreerde dampkap. Ze hebben een directe afzuiging aan de bron en zijn verstelbaar op 3 niveaus. Een ideale oplossing voor een open keuken of keukeneiland.

SAMSUNG

Één oven, twee gerechten

Met de Dual Cook Flex oven kan je twee gerechten tegelijk klaarmaken. Dit met verschillende temperaturen en tijdsinstellingen. Dankzij de flexibele deur open je het bovenste helft om enkel de bovenste zone te gebruiken. Of open de hele deur als je de hele oven wilt gebruiken. Bij het gebruik van de verschillende delen van de oven is er geen geurvermenging. Je kan dus perfect een visschotel bovenaan klaarmaken, en een dessert onderaan.

Food. Family. Fun.

De Family Hub is dé must-have voor iedereen die verlangt naar een slimme keuken. De intelligente koelkast heeft drie ingebouwde camera’s aan de binnenkant van het toestel, hiermee kan je vanaf je smartphone bekijken wat er in je koelkast ligt. Handig als je vanuit de winkel snel even wil checken of er nog melk is! Vind je het ook zo verschrikkelijk om voedsel te verspillen? Dankzij de Food reminder-functie herinnert de koelkast je wanneer de vervaldatum van voeding dichterbij komt. Je muziek beluisteren, een familiekalender bijhouden of recepten opzoeken? Dankzij het multifunctionele scherm van de Family Hub is dit een fluitje van een cent.

BOSCH

Nooit meer afdrogen

De Bosch PerfectDry vaatwasserszijn uitermate stil en wassen zeer zorgvuldig. Hun grootste troef? Dankzij het Zeolith-droogsysteem komt alle vaat steeds droog uit de vaatwasser, zelfs plastic! Het vocht wordt opgenomen en omgezet in warme lucht waardoor al uw servies helder schoon en perfect droog uit de vaatwasser komt. Een manuele droogbeurt voor het uitladen van je vaatwasser is dus verleden tijd.

Inbouwkoelkasten op maat

Op zoek naar een inbouwkoelkast? Neem dan zeker eens een kijkje bij Bosch. Een standaard inbouwkoelkast is 177 cm hoog. Maar wat met alle extra ruimte boven de koelkast? Bosch biedt je inbouwkoelkasten van 190 cm tot wel 212 cm hoog aan. Perfect voor mensen die wat langer zijn en die de ruimte boven de koelkast optimaal willen gebruiken.

Wil je liever een vrijstaande koelkast inbouwen? De nieuwe anti-condensatietechnologie van Bosch maakt het mogelijk vrijstaande koelkasten in te bouwen zonder de verplichte extra ruimte open te laten aan de zijkant van de koelkast. Je wint hiermee tot 10cm kastruimte in de keuken.

SIEMENS

Een plezier in de keuken

Voor inbouwovens neem je dit jaar best eens een kijkje op de Siemens stand. De IQ500-ovens hebben een Siemens design en kwaliteit voor een zeer aantrekkelijke prijs. Met de innovatie spitstechnologie van de ovens wordt koken een echt plezier. Met het warmteverdelingssysteem in de oven verkrijg je keer op keer een perfect resultaat. Vind je je oven schoonmaken een verschrikkelijke opgave? Dan is het ActiveClean zelfreinigende systeem van de ovens ideaal voor jou. Vergeet je wel eens de oven voor te warmen? Met de ‘snel voorverwarmen’-functie is je oven buitengewoon snel warm, zonder extra energieverbruik.

Altijd verbonden

Dé grote trend voor 2019? Dat is het geconnecteerde huis. Siemens biedt daarom Home Connect aan. Alle Siemens huishoudtoestellen die over Wi-Fi beschikken, zijn met de Home Connect app te bedienen. Dit systeem maakt het mogelijk om vanop afstand je vaatwasser, oven, dampkap of zelfs kookplaat te bedienen. De toestellen kunnen zelfs met je communiceren. Staat bijvoorbeeld de deur van de ijskast nog op een kier? Dan wordt je via Home Connect ingelicht.

MIELE

Elke maaltijd perfect bereid

Het topproduct van Miele dit jaar is gegarandeerd hun revolutionaire Dialog oven. Hoewel de Dialog oven er niet anders uitziet dan een gewone oven, kan deze zoveel meer. Dankzij de unieke MChef technologie kan het toestel communiceren met de voeding. Het resultaat? Vlees blijft sappiger en wordt gelijkmatiger gegaard, vis en groenten behouden hun structuur en deeg rijst nog beter. Het grootste voordeel is dat alle ingrediënten voor een complete maaltijd samen op één bakplaat in de oven kunnen en ze op exact dezelfde tijd perfect bereid zijn.

Automatische dosering

Een grootste nieuwigheid bij de Miele vaatwassers is de Power Disk. De Power Disk doseert automatisch het wasmiddel op basis van het wasprogramma dat je selecteert. Het enige wat je hoeft te doen is de disk in de deur plaatsen. Je kan daarna tot wel 20 keer afwassen voordat dat je deze hoeft te vervangen.

Bouwen of verbouwen?
Maakt niet uit, maar voor inbouwen moet je bij Selexion zijn!