Het nieuwe academiejaar staat voor de deur en daar komt heel wat bij kijken. Heb jij je kot al volledig ingericht? Wij gingen alvast op zoek naar enkele must haves die niet mogen ontbreken. Laat die housewarming maar komen!

Snelle hap

Een eenvoudige kant-en-klare maaltijd? Of toch liever een potje van mama opwarmen? Een goede microgolfoven mag niet ontbreken op je kot. Want geloof mij, je microgolfoven word je beste vriend! Ook een broodrooster kan van pas komen om snel iets klaar te maken. Of wat dacht je van een airfyer? Hiermee maak je in no time lekkere hapjes klaar en je hoeft hiervoor maar een lepel olie te gebruiken. Heb je nog plek over op je kot? Denk dan zeker eens aan een kleine koelkast. Handig wanneer de gemeenschappelijke weer vol zit.

Energie booster

Word je graag wakker met een lekker kopje koffie? Een koffie boost nodig tijdens een zware studeersessie? Of gewoon een lange nacht achter de rug? Een koffiemachine kan op vele momenten jouw redder in nood zijn. Koffie op kot kan trouwens minstens even lekker smaken als in die ene hippe koffiebar én je bespaart er geld mee. Ben je toch meer fan van een heerlijke tas thee? Dan mag een waterkoker natuurlijk niet ontbreken.

 

Spik en span

Ja hoor, spijtig genoeg zal je ook geregeld je kot eens moeten schoonmaken. Komt mama op bezoek? Scoor een paar punten door te laten zien dat je alles op orde hebt. Een stofzuiger is dan ook onmisbaar om snel je kot schoon te maken!

Chillen op kot

Een gezellig avondje chillen op kot met je kotgenoten? Hierbij hoort natuurlijk een lekker drankje. Wat dacht je van een heerlijke Gin-Tonic? Vergeet bij je drankjes zeker geen ijsblokjes! Je favoriete muziek maakt een avondje ontspannen helemaal compleet. Met een Bluetooth speaker creëer je gegarandeerd een leuke sfeer.

Healthy kick

Het is al langer geweten dat studenten vaak enkele kilo’s aankomen tijdens hun studentenjaren. Wil je deze ‘kotkilo’s’ vermijden? Kies dan voor gezondere opties. Maak bijvoorbeeld af en toe een smoothie met vers fruit en verse groenten. Gooi alles in een blender en serveer het jezelf in een leuk smoothieglas.

Klaar voor de les?

Nu je je kot helemaal op orde hebt, is het tijd om over de aankomende lessen na te denken. Een goede laptop is essentieel voor het schrijven van uitmuntende papers en het voorbereiden van flitsende presentaties. Of gewoon handig om tijdens de pauze een beetje te Netflixen ;). Vergeet jezelf zeker ook geen printer aan te schaffen, zo print je snel en eenvoudig al je taken af.

Benieuwd naar meer leuke must haves? Bekijk hier ons volledig Back to University-assortiment.