Lekker lang tafelen is iets wat tijdens de feestdagen zeker niet mag ontbreken. De eindejaarsperiode staat garant voor gezellige familiefeestjes met de meest heerlijke receptjes.

Dit jaar is het mijn beurt om iets feestelijks op tafel te toveren. Maar eerlijk, ik ben geen keukenprinses… En al zeker geen multitasker. Elk extra handje is dus meer dan welkom! Om meer variatie te brengen in mijn dagelijkse gerechtjes en het occasionele feestmenu, heb ik deze zomer geïnvesteerd in een Cuisine Companion.

Deze kookrobot van Moulinex verzorgt heel je menu: van fluweelzachte soepjes tot heerlijk romige dessertjes. Af en toe check ik even of ie z’n werk goed doet, terwijl ik me bezig houdt met de tafelschikking. Koken, stomen, roeren, mixen, kneden, kloppen, … De Cuisine Companion heeft m’n hulp niet nodig! Dankzij de grote mengkom 6,7 l wordt het een kinderspel om voor meerdere tafelgenoten te koken.

Benieuwd naar de ideale keukenpartner?
Mijn nagerechtje is een heerlijke sabayon met Marsala waar ik lekker niks voor hoef te doen 😉

Ingrediënten:

4 eierdooiers
1 zakje vanillesuiker
3 eetlepels kristalsuiker
7 tot 8 eetlepels marsala/of zeer sterke koffie

Bereiding:

  1. Plaats de klopper.
  2. Doe alle ingrediënten in de mengkom
  3.  snelheid 7 /75 °C/ 6’30

Meteen opdienen en genieten maar! Fijne feestdagen!