Er gaat al enige tijd het gerucht de ronde dat Miele een perfect stukje vis, ingevroren in een blok ijs, kan laten garen zonder het bruin te bakken en zonder het ijs te laten smelten. Geef toe, dat klinkt toch een beetje als sciencefiction, maar nee, met de revolutionaire Miele Dialog gaat de toekomst van het koken nu in.

Een gelijkmatige cuisson

Hoe is dat nu precies mogelijk? De grensverleggende M Chef technologie maakt gebruik van elektromagnetische golven om je gerechten te bereiden. Hierdoor wordt je voedsel “volumetrisch” of gelijkmatig klaargemaakt. Een perfect voorbeeld hiervan is de optimale cuisson van een stukje vlees waarbij zowel de randen als de kern gelijkmatig worden bereid. In een traditionele oven is dit veel moeilijker, omdat de warmte altijd van binnen naar buiten gaat. Dankzij M Chef in combinatie met stralingswarmte hoef je je geen zorgen te maken dat het binnenste van je varkensgebraad net goed is terwijl de randen al zijn uitgedroogd.

Een kortere gaartijd

Geen zin om veel tijd door te brengen in de keuken? Voor een extra hoog gebruiksgemak garandeert de Miele Dialog een bereidingstijd die tot wel 70% korter is dan die van een conventionele oven. Je gerechten worden gelijkmatiger gegaard en zijn sneller klaar. Bovendien kan je alle ingrediënten op hetzelfde moment op één bakplaat tegelijkertijd bereiden zodat je ze op exact hetzelfde moment uit de oven kan halen. Zo hoef je niet te wachten op je aardappelgratin wanneer je rosbief al klaar is. Kortom, de Miele Dialog garandeert de beste resultaten over de hele lijn!

Automatische programma’s

Voor meer plezier bij het koken en een optimaal comfort beschikt deze oven ook over enkele handige automatische programma’s! Ben je een echte keukenchef? Met het Gourmet Profi-programma kan je zelf experimenteren met de intensiteit en de kooktijden. Eerder een amateurkok? Dan kan je dankzij de Gourmet Assistent rekenen op een eenvoudige bereiding waarbij alle variabelen reeds vooraf werden ingesteld.  

Wil je deze spectaculaire oven graag zelf eens komen bewonderen? Je kan de Miele Dialog nog tot en met 3 maart op Batibouw ontdekken in hal 11, stand 112121. Vanaf juni 2019 is deze revolutionaire oven verkrijgbaar bij je Selexionvakman. Wordt ongetwijfeld vervolgd!