De STEAMBAKE-oven van AEG voegt stoom toe voor een krokanter bakresultaat

Niets zo lekker als versgebakken brood. De weg naar een perfect goudbruine korst en lekker zachte vulling is echter een proces van vallen en opstaan. Gelukkig is de nieuwe oven van AEG er nu om u te helpen. De STEAMBAKE met PlusSteam zorgt keer op keer voor een perfect resultaat.

Bovenop alle standaardfuncties van een multifunctionele heteluchtoven heeft deze nieuwe oven onderaan een waterreservoir met afzonderlijk verwarmingselement. Zet de oven eerst op True Fan Cooking/PlusSteam. Activeer vervolgens de PlusSteam-stoomfunctie met een simpele druk op de knop. De mix van hitte en stoom tijdens de eerste 10 à 15 minuten van het bakproces zorgt voor een gladde, glanzende en krokante korst.

Hoe werkt de Steambake?

Wanneer de stoomfunctie geactiveerd is, ontstaat er door de watercondensatie een poreus bakoppervlak. Die zetmeelhoudende laag creëert een glanzende korst. Bij een droog ovenklimaat verdampt het vocht uit het oppervlak te vlug. Daardoor krijgt het baksel te vroeg een droge en on-elastische laag en rijst het deeg niet meer zoals het hoort.

Na de verspreiding van de stoom zorgt de droge, hete lucht voor een gelijkmatig goudbruine en krokante korst.

Wist je trouwens dat de Steambake ook perfect is voor het bakken van lekker zachte en smeuïge cakes? Dankzij de PlusSteam-functie tovert iedereen telkens weer overheerlijke resultaten tevoorschijn, zelfs de eerste keer.

Ontdek ons aanbod AEG-ovens

Naast de Steambake-oven bieden we nog enkele andere AEG-ovens aan. Of je nu kiest voor een combi-oven of een multi-functionele oven, je zal versteld staan van de kwaliteit.