Je hoort het wel eens vaker van je vriendinnen tijdens de barre wintermaanden: “Ik onthaar me enkel omdat het sociaal verplicht is.” Het klinkt misschien vreemd, maar ik beschouw het epileergebeuren echt als een beetje me-time. Ik trek er dan ook graag enkele uren voor uit en combineer het aangename met het noodzakelijke.

Ik ben persoonlijk geen fan van harsen omdat het resultaat niet altijd even egaal is. Te dunne of te korte haartjes zijn moeilijk uit te trekken en het is vaak een knoeiboel. Een oerdegelijke scheerbeurt is natuurlijk wel een quick & easy fix, maar het resultaat is van korte duur en er is een risico op ingegroeide haren.

Voor mij is epileren dus een goedkope en efficiënte oplossing. En ik hoef niet te wachten tot ik mijn beenhaar kan vlechten vooraleer ik het kan ontharen. Ik heb ondertussen al een paar epileerapparaten versleten en er zijn voor mij persoonlijk een aantal dingen die een epilator echt moet hebben. Het toestel moet geschikt zijn voor wet & dry gebruik, beschikken over een lange autonomie en –als ik echt veeleisend mag zijn – voorzien zijn van de nodige scrubborstel(s). Wel, de Silk-épil  9 overtreft alle verwachtingen! Het toestel beschikt over dat allemaal… And then some 😉

Als je zo pijnloos mogelijk wil epileren, gebruik je de Silk-épil best in bad of onder de douche voor je aan de klus begint. Door de warmte van het water komt er endorfine vrij – een natuurlijke lichamelijke pijnstiller. Bovendien doet de warmte het haarvaatje uitzetten, waardoor de haartjes makkelijker loskomen en helpt het je te ontspannen. Bij de Silk-épil 9 worden ook 2 opzetborsteltjes –een harde en een zachte scrubborstel – meegeleverd. Scrubben is belangrijk om ingegroeide haartjes te voorkomen. Bovendien scrub je dode huidcellen weg, waardoor je huid er ook een stuk gezonder en stralender uitziet.

Tijdens het epileren was ik vooral verbaasd over het gebruiksgemak en de nauwkeurigheid. Het toestel heeft een 40% bredere kop en beschikt over de MicroGrip-pincettentechnologie. De flexibele kop zorgt voor vloeiende bewegingen die de rondingen van mijn lichaam volgt. Ik heb m’n beide benen in no time onthaard zonder dat ik het toestel opnieuw moest opladen. Dit terwijl ik het in het verleden vaak nog eens moest opladen tussen 2 benen in. Niet zo handig, toch? Wat me ook opviel, was dat het epileren ook een stuk minder pijnlijk was door de hoogfrequentie-massageroller. De trillingen zorgen echt voor een fluweelzachte werking!

Kortom, ik ben aangenaam verrast door de Silk-épil 9. Deze epilator is van uitstekende kwaliteit, kost geen fortuin en doet wat er staat op de verpakking.

Benieuwd? Ontdek dan snel de Silk-épil epileerapparaten van Braun!