10 tips voor een geslaagde barbecue

 
1

Kies een barbecue die bij je past: een houtskoolbarbecue voor wie meester wil zijn van het vuur, een gasbarbecue voor wie het vuur precies wenst te regelen of een gebruiksvriendelijke elektrische barbecue of contactgrill die je ook binnenshuis kunt gebruiken. Laat je adviseren door je Selexion vakman in de buurt.

2

Geen zin om de hele tijd alleen achter het vuur te staan? Kies dan voor een tafelbarbecue. Ideaal voor kleine gezelschappen.

3

Trek ten strijde met de juiste wapens. De kwalitatieve barbecueaccessoires van Weber en Berghoff, met onder meer een serveertang, spatel en vleesvork, zijn gemaakt om gemakkelijk te hanteren én lang mee te gaan.

4

Steek de houtskoolbarbecue ongeveer een uur op voorhand aan. Begin pas te bakken als er geen vlammen meer zijn en de kolen gloeien. Gebruik eventueel de niet giftige Pyrogel brandpasta om het vuur gemakkelijk aan te maken.

5

De grotere barbecues met deksel zijn niet alleen geschikt voor grotere gezelschappen, maar laten ook andere bereidingstechnieken toe. Door onder deksel en indirect te grillen wordt je barbecue een oven en kun je bijvoorbeeld ook een volledige kip of gebraad bereiden. Zowel verkrijgbaar in uitvoeringen op gas (Weber) als op houtskool (Weber / Berghoff Ceramic Barbecue).

6

Gebruik een kernthermometer (Weber Digitale zakthermometer Instant Read of Mastrad oventemperatuursonde) om de gaarheid van het vlees op de voet te volgen.

7

Pizza of gamba’s à la plancha? Ontdek nog meer culinaire mogelijkheden op de barbecue met de Emile Henry pizzasteen, Weber pizzaoven of gietijzeren vlakke plancha of geribbelde grillpaat van Le Creuset.

8

Geen barbecue zonder voldoende rauwkost. Je snijdt en raspt ze in no time met een handige mandoline, hakmolen of keukenrobot.

9

Laat de gasten zichzelf bedienen van drank. Het hippe Winybar wijnvatje – dat de wijn beter op temperatuur houdt - en de Kilner drankendispenser komen hierbij handig van pas.

10

Voor het onderhoud achteraf zijn een speciale schoonmaakborstel en reinigingsproduct geen overbodige luxe. Wanneer het rooster nog een beetje warm is, lossen de bakresten gemakkelijker. Stel de klus dus niet uit. Let erop dat de schoonmaakhulp aangepast is aan het type rooster om beschadiging te vermijden.

 

Naar boven