Apple September Event

Al het nieuws over Apple - de nieuwste producten en diensten

In het nieuwe gebouw van Apple, in de Steve Jobs Theater, stelde Apple haar nieuwste producten en innovaties voor in een nu al iconische nieuwe campus.


Wij zetten bureau's aan de kant, haalden een televisie van onder het stof en keken live naar het Apple Event. Allemaal om jou up-to-date te houden.

Apple iPhone X

iPhone X - Edge-to-edge display in stalen behuizingComing soon

It is all screen.

Wat meteen opvalt is het scherm dat van rand tot rand de iPhone X (uitgesproken als iPhone Ten) bedekt. Het prachtige Super Retina OLED-scherm kan een enorm kleurenpallet weergeven en is daardoor zeer geschikt voor HDR 10 en Dolby Vision. Het scherm loopt naadloos over in de roestvrijstalen behuizing waardoor je het gevoel hebt dat de iPhone uit één blok vervaardigd is.

Omdat de Home Button nu geen onderdeel meer is van de iPhone X valt Touch ID ook weg. Apple lost dit op door Face ID te integreren. De camera vooraan wordt aangevuld met een reeks sensoren waardoor de iPhone ontgrendeld kan worden via gezichtsherkenning. Dit is volgens Apple veel accurater en veiliger dan Touch ID.

De iPhone X heeft ook de hardware aan boord voor draadloos opladen. Hiervoor kan je bestaande QI-charging pads, zoals die van Belkin, gebruiken en moet je niet per se Apple's eigen accessoire kopen. Maar, Apple brengt wel een eigen Charging Pad (AirPower) uit waarmee je de iPhone X, de Apple Watch en de Earpods tegelijk kan opladen.

Apple iPhone 8 Black Silver Gold

iPhone 8 & iPhone 8 PlusComing soon

De terugkeer van glas.

De nieuwe iPhone 8 is prachtig. De glazen voor- en achterkant geeft de iPhone opnieuw een premium look-&-feel. Apple beweert dat ze voor de iPhone het sterkste glas integreren dat in een smartphone te vinden is. Verder hebben de iPhone 8 en iPhone 8 Plus een Retina display van respectievelijk 4.7" en 5.5" en ze hebben stereo-speakers waardoor je vanaf nu fraai stereogeluid kan krijgen uit je smartphone. Hierdoor zijn ze er ook in geslaagd het geluid meer bass mee te geven. Met of zonder hoofdtelefoon, deze smartphones klinken steeds goed.

Er zijn veel features op te noemen, maar wat wel belangrijk is, is de nieuwe processor. De A11 Bionic is een zeer krachtige chip, met twee rekenkernen voor gewone taken en 4 rekenkernen voor high performace taken, zoals spelletjes en veeleisende apps. De geïntegreerde GPU bestaat deze keer uit 3 kernen en Apple heeft ook Image Signal Processing geïntegreerd. Hierdoor heeft de smartphone een snellere autofocus, betere pixel processingen en levert het betere foto's op.

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn beschikbaar met twee capaciteiten, telkens 64GB of 265GB. De iPhone 8 zal starten vanaf € 699 en de iPhone 8 Plus zal minstens € 799 kosten en beide toestellen zijn beschikbaar vanaf 22 september.

Apple Watch Series 3 Black Rose Gold

Apple Watch Series 3Coming soon

Altijd bereikbaar. Met of zonder iPhone op zak.

De nieuwe Apple Watch Series 3 bied je de vrijheid om te gaan en staan zonder dat je je iPhone op zak moet hebben. Ga je sporten, wandelen of moet je smartphone opladen? Je blijft verbonden met deze smartwatch.
Apple integreerde naast de Bluetooth- en WiFi-chip, W2, ook LTE met een e-sim. Er is geen ruimte in de behuizing van dit horloge om een simkaart te plaatsen, dus zit de simkaart geïntegreerd in het toestel. Je moet dus niet prullen met simkaarten en meerdere nummers aanvragen. Deze handige feature staat je toe om te bellen, notificaties te ontavngen en zelfs muziek te luisteren zonder dat je je gsm op zak hebt. Muziek luisteren kan wel enkel via Apple Music.

Met de dual core-processor is de Apple Watch ook tot 70% sneller dan de vorige generatie. Daarnaast kan Siri, net als op de iPhone, antwoorden en notificaties voorlezen. Dus je moet niet langer lezen wat Siri zegt op een klein scherm.

In België zal de Apple Watch Series 3 met LTE (e-sim) niet uitgebracht worden. Enkel de normale versie. En deze zal zo'n € 349 kosten en beschikbaar zijn vanaf 22 september.

Apple TV 4K

Apple TVComing soon

4K HDR. Ongelimiteerde entertainment.

Nu de 4k-televisies al goed ingeburgerd zijn en HDR stilaan geïntegreerd wordt in de beste televisies op de markt, brengt Apple een nieuwe Apple TV. Deze Apple TV ondersteunt 4K en HDR, zowel HDR10 als Dolby Vision.
De hogere resolutie is belangrijk, het zorgt voor scherper beeld. Dat is een weggever. Maar het is ook belangrijk hoe goed de kwaliteit is van dat beeld en daarvoor zorgt HDR. Het beeld wordt beter door meer kleur te geven aan het beeld waardoor het levendiger en echter lijkt.

Verder wordt het toestel voorzien van een A10X-processor. Dat is dezelfde rekenkern als in de iPad Pro. Hierdoor is de Apple TV in het algemeen tot 2x sneller dan zijn voorganger, maar wel tot 4x sneller op grafisch gebied. Hierdoor worden spellen beter gerenderd en is het onder andere mogelijk om 4K HDR te streamen.


Naar boven