Aspergetijd!

 

Het nieuwe aspergeseizoen is intussen officieel gestart. Nog tot eind juni kan je genieten van de ‘koningin der groenten’. Wij serveren je alvast een lekker recept, leuke weetjes en tal van producten om asperges makkelijk te bereiden. Smakelijk!

 
 

AspergekokerDemeyere - €49

 

SauspanDemeyere - €14,90

 

Grillpan 24cmStaub - €54,90

 
 

Wist je dat...

 • ... Cleopatra haar geliefde Julius Caesar regelmatig asperges voorzette? Asperges stonden toen al bekend als afrodisiacum, met een gunstig effect op het liefdesleven. De groente werd in de oudheid ook al omschreven als geneeskrachtig kruid, goed voor een lage bloeddruk, nierfunctiestoornissen, hartkloppingen en leverkwalen.
 • ... asperges hun oorsprong vinden in het oude Mesopotamië, vandaag de regio rond Irak en Iran? De oudste bewijzen van een aspergecultuur zijn gevonden in de piramide van Sakkara (Egypte), waar muurtekeningen zijn aangetroffen van een offergave voor een farao.
 • ... verse asperges piepen als je de stengels zachtjes tegen elkaar wrijft? Je kan verse asperges ook herkennen aan een lichte glans, een stevig topje en een niet te houterige onderkant. Als je met je vingernagel voorzichtig in de stengel drukt, moet er vocht uitkomen
 •  
   
   

  Koksmes 4 sterrenZwilling - €39,90

   

  EipocheerderCuisipro - €14,99

   

  Fijne rasp 29cmCuisipro - €18,90

   
   

  Asperges met hollandaisesaus
  en garnalen

  Ingrediënten (voor 4 personen)

  - 2 kg asperges
  - 250 g garnalen
  - 150 g boter
  - 3 eierdooiers
  - 3 eetlepels water
  - sap van ½ citroen
  - peper en zout
  - peterselie of bieslook

  Bereiding

  Schil de asperges voorzichtig maar grondig. Kook ze gaar in flink gezouten water. Laat de asperges uitlekken op een stoffen servet. Smelt de boter. Klop de eierdooiers, de drie eetlepels water en het citroensap op een zacht vuurtje tot schuim. Roer de gesmolten boter er langzaam onder. Warm de asperges eventueel nog een beetje op in boter en kruid met peper en zout. Serveer de asperges samen met de garnalen en de hollandaisesaus. Versier met een beetje peterselie of bieslook.

   
   

  Grove rasp 29cmCuisipro - €18,90

   

  Sauteerpan 18cmDemeyere - €109

   

  Sauteerpan 20cmDemeyere - €124,90

   
  Naar boven