Batibouw 2017: De strafste nieuwigheden in de keukenhal

Batibouw 2017: De strafste nieuwigheden in de keukenhal

 

door Sofie Geyskens

februari 2017

Baksteen in de maag? Dan is het voor jou de beste tijd van het jaar, want Batibouw is weer van start gegaan. Nog tot 26 februari is Brussels Expo het walhalla voor iedereen die aan bouwen of renoveren denkt. Zo’n 300.000 bezoekers vinden elk jaar de weg naar de beurs, die 11 dagen duurt.

Op Batibouw maak je traditioneel kennis met innovaties in de bouw- en renovatiesector. Collega’s Sofie en Charlotte van Selexion gingen al een kijkje nemen in Hall 11: zij wilden als eersten op de hoogte zijn van de nieuwigheden in keukenland. Een overzicht van de meest verrassende en handige snufjes.


Inductiekookplaat en dampkap in één

Inductiekookplaat en dampkap in één

Dé keukenhype van het moment is de geïntegreerde dampkap. Zowel Miele als Siemens pakken uit met een inductiekookplaat waar het afzuigsysteem in verwerkt zit. Dit sluit aan bij de trend van open ruimtes, waarbij de keuken overloopt in de leefruimte. Door van kookplaat en afzuigkap één toestel te maken, past het perfect in die ruimtes.

Bij de TwoInOne van Miele zie je enkel het rooster. De technische componenten zitten discreet verborgen. Het inductionAir System van Siemens werkt dan weer met twee afzuigstroken in het midden van de kookplaat. Een sensor zorgt ervoor dat de zuigkracht voortdurend wordt aangepast aan de hoeveelheid damp.

Ook AEG maakt een verbinding tussen inductiekookplaat en dampkap, maar op een andere manier. Bij de Hob2Hood activeert de kookplaat automatisch en draadloos de dampkap. De snelheid van de ventilator wordt aangepast naargelang de stoom en damp die geproduceerd wordt.


Vaatwasser met zeoliet-technologie

Vaatwasser met zeoliet-technologie

‘Hot’ in de markt van de vaatwassers: de droogtechnologie met het mineraal zeoliet. De grote troef van zeoliet is dat het vocht absorbeert en omzet in warmte. Het resultaat: schitterende afwasresultaten én een zeer laag energieverbruik bij het drogen. Onder meer Siemens en Bosch gebruiken zeoliet in hun nieuwste generaties vaatwassers.

Nog een primeur bij de vaatwassers: AEG stelt een toestel voor waarvan je de onderste mand omhoog kan laten komen. Deze ComfortLift laad je gemakkelijk uit op een aangepaste werkhoogte.


Toestellen bedienen vanop je smartphone

Toestellen bedienen vanop je smartphone

De algemene trend om te bedienen met je smartphone zet zich ook door in huishoudtoestellen. Alle toestellen van Bosch die uitgerust zijn met de Home Connect-technologie, kan je vanop afstand sturen en bewaken met je tablet of smartphone. Het enige wat je verder nodig hebt, is de Home Connect-app en een wifirouter.


Kraan met kokend water

Kraan met kokend water

Nog een zeer handig keukennieuwtje: een kraan die kokend water levert. Het bespaart je heel wat tijd, en je spaart er ook nog eens een waterkoker mee uit. Onder meer AEG heeft zo’n kraan in zijn aanbod: de ProSource.


Topdeals bij Selexion

Topdeals bij Selexion

Redenen genoeg dus om inspiratie op te doen op Batibouw. Voor de keukentoestellen die je zag en absoluut wil hebben, kan je terecht in onze winkels. Niet alleen voor info en een offerte op maat, maar ook voor de Batibouw-topdeals van Miele, AEG, Bosch en Beko.

Selexion makes your kitchen better!


Naar boven