Coming soon: de Samsung Galaxy S8

Coming soon: de Samsung Galaxy S8

 

door Johan Van den Bogaert

februari 2017

Vorig jaar waren de Galaxy S7 en S7 Edge Samsungs grootste prijsbeesten. Het bedrijf verkocht er naar schatting 25,1 miljoen van. Terecht, want de S7 had alles wat je van een smartphone verlangt. Van het adembenemende display over de snelle camera tot de waterbestendige behuizing: alles was een schot in de roos. Binnenkort verschijnt de opvolger van deze winnaar: de Galaxy S8.

Samsung heeft de Galaxy S8 nog niet officieel aangekondigd, maar de S-modellen tekenen al enkele jaren de krijtlijnen uit van hoe een moderne smartphone eruit moet zien. Daarom wagen we ons graag aan een aantal voorspellingen.


Releasedatum

Samsung heeft zijn nieuwste vlaggenschip, de Galaxy S8, niet onthuld op het Mobile World Congress. Het blijft dus gissen naar de nieuwe releasedatum. Maar volgens de Wall Street Journal houdt Samsung wel een persconferentie op 18 april.

Samsung kondigde eerder al wel de Galaxy A3 en A5 aan – twee budgetsmartphones die qua design en functionaliteiten dicht aanleunen bij de Galaxy S7. Je kan de Galaxy A3 en de Galaxy A5 nu al voorbestellen bij Selexion.


Design

Samsung zou wel eens een erg gewaagde keuze kunnen maken voor de S8. Geruchten doen de ronde dat het nieuwe vlaggenschip geen fysieke home-knop meer zou hebben. Dat laat alle ruimte voor een reuzegroot display. Wat goed uitkomt, want Samsung maakt oogverblindend mooie amoled-schermen.

Op de home-knop vind je bij Samsung-toestellen de vingerprintscanner. Verdwijnt die knop, dan moet de scanner elders komen. Sommige journalisten denken dat hij in de software verwerkt wordt. Anderen gokken dat de scanner achteraan komt, naar het voorbeeld van onder andere de Google Pixel.

Andere vernieuwingen in het design zijn minder radicaal. USB-C zat er al eventjes aan te komen. Nu de Galaxy A3 en de A5 zo’n poort hebben, kan je er gif op innemen dat de S8 die ook zal hebben. En ja, de S8 zal de standaard audio-input van 3,5mm hebben.


Scherm

Momenteel hebben de meeste top-smartphones een schermgrootte van 5,1 inches. Waarschijnlijk volgt de standaard S8 die lijn. De S8 Edge, de variant met het gebogen scherm, zou een display van 5,5 of 5,7 inches kunnen hebben.

Sommige Samsung-watchers opperen voorzichtig dat de S8 het eerste toestel kan worden dat een 4K-resolutie ondersteunt. De beeldkwaliteit van de S7 was al zo ongelooflijk goed dat je allicht het verschil met een 4K-scherm niet eens zou opmerken. Maar als je een Gear VR of een andere virtual reality-bril hebt, dan vormt een 4K-resolutie wel een absolute meerwaarde.

Op het vlak van rekenkracht stelt er zich geen probleem: de huidige generatie processoren kan zo’n superscherp beeld al aan. Een 4K-scherm vreet wel heel snel aan je batterij. Wil Samsung werkelijk doorzetten met 4K, dan moet de S8 minstens een batterij van 3600 mAh hebben. Het batterijvermogen van de grotere S8 Edge zou dan ergens in de buurt van 4000 mAh kunnen stranden.


Dubbele camera

Net als de iPhone 7 Plus zou de Galaxy S8 wel eens een dubbele camera kunnen hebben. Dat konden analisten opmaken uit de uitsnijding in een hoesje voor de S8. Een dubbele camera heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo kan je ook optisch zoomen. Je lens komt dan effectief dichter bij je onderwerp. Dat is niet zo bij digitaal zoomen, want daarmee vergroot je gewoon de pixels op je beeld. Dankzij een tweede lens kan je ook het focuspunt nog verschuiven nadat je een foto hebt genomen.


Als eerste een exemplaar?

Wil je als eerste op de hoogte zijn wanneer de S8 en de S8 Edge verkrijgbaar zijn? Blijf op de hoogte via onze Facebook-pagina!

Tip: momenteel vind je enkele Galaxy S7- en S7 Edge-modellen aan een verminderde prijs in onze catalogus.

Naar boven