Daar is de lente, daar is de… hooikoorts

Daar is de lente, daar is de… hooikoorts

 

door Annelies Van Kerkhove

april 2017

De lente: de mooiste tijd van het jaar… behalve voor wie hooikoorts heeft. Het is een vervelende reactie op een pollenallergie: tranende en jeukende ogen, een lopende neus, slaapproblemen, een piepende ademhaling,… de klachten variëren van persoon tot persoon.

Wist je dat je niet alleen buiten vatbaar bent voor allergieën? Meer nog: de lucht in het gemiddelde huis kan zelfs tot 5 keer zo vervuild zijn als de buitenlucht. In deze blogpost lees je meer over allergenen en hoe je ze uit je huis krijgt.

Waar verbergen allergenen zich?

Pollen worden verspreid via de lucht en komen zo in huizen op de vloer en onder meubels terecht. Naast deze vervelende pollen, die van bomen afkomstig zijn, zijn nog heel wat andere allergenen die we dagelijks inademen en die zich in je huis schuilhouden. In huisstof bijvoorbeeld krioelt het ervan: pollen, bacteriën, uitwerpselen van huisstofmijten, schimmels,… Huisdieren verspreiden ze vaak nog verder door heel het huis.

Zet allergenen aan de deur

Heb je zelf last van een allergie bijvoorbeeld voor pollen, schimmels of huisstofmijt? Dan weet je vast dat hygiëne heel belangrijk is. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om je huis allergenenvrij te maken. Dyson, dat bekend staat om haar revolutionaire modellen van ventilators en luchtreinigers, is voor haar toestellen gecertificeerd als ‘allergievriendelijk’.

Een overzicht van hun toestellen:


Luchtreinigers

Luchtreinigers

Handig om verontreinigende stoffen en allergenen uit de lucht te verwijderen. De luchtreinigers van Dyson controleren en reinigen de lucht automatisch. De filter vangt zowel schadelijke giftige stoffen als geurtjes op. Zelfs deeltjes van amper 0,1 micrometer worden gemakkelijk verwijderd.

De Dyson Pure Cool heeft nog een extra troef: in de zomermaanden kan je hem ook als ventilator gebruiken. De Dyson Pure Hot+Cool Link biedt zowel verkoeling als verwarming.

De Dyson app maakt de bediening van de luchtreinigers nog eenvoudiger: je kan ze instellen zodat ze automatisch aan- en uitgaan wanneer nodig.

Bekijk het gamma luchtreinigers


Sledestofzuigers

Sledestofzuigers

Dyson-stofzuigers kunnen zelfs microscopisch kleine allergenen en bacteriën verwijderen. Het geheim hierachter: ze werken op basis van een cycloontechnologie die klein stof kan opvangen waar veel andere stofzuigers van verstopt raken.

Ook het verwijderen van het stof is extra hygiënisch: je duwt het gemakkelijk uit de bak zonder dat je het hoeft aan te raken. Er hoeven bovendien geen vuile filters vervangen te worden: stof en vuil worden vanzelf uit het reservoir verwijderd.

Bekijk alle sledestofzuigers van Dyson


Snoerloze stofzuigers

Snoerloze stofzuigers

De compacte snoerloze stofzuigers van Dyson zijn een steelstofzuiger en kruimelzuiger in één. Door hun kleine omvang kan je ze overal gebruiken. Zo stofzuigt u eenvoudigweg de trap, de zetel of onder een kast.

Bekijk snoerloze Dyson-stofzuigers

Naar boven