De nieuwe Nokia 3310: nostalgie in een modern jasje

De nieuwe Nokia 3310: nostalgie in een modern jasje

 

door Johan Van den Bogaert

mei 2017

Het nieuws dat Nokia zijn iconische en ‘onbreekbare’ 3310 opnieuw uitbrengt, werd door velen op enthousiasme onthaald. Wie het originele toestel uit het jaar 2000 ooit heeft gehad, kijkt nostalgisch terug op het ijzersterke toestel waarvan de batterij eindeloos lang leek mee te gaan.

Écht retro kan je de nieuwe Nokia 3310 nochtans niet noemen. 17 jaar na de lancering van het originele model krijgt deze versie een hedendaags jasje: hij is dunner, lichter, heeft een glanzend design en een kleurenscherm.

Snake!

Snake!

Ondanks verschillende upgrades is de 3310 nog steeds geen smartphone. Hij kan wél het essentiële: bellen en sms’en. Geen wifi of 3G dus. Maar hij heeft ook iets wat geen enkele moderne smartphone heeft: Snake. Het legendarische spelletje onderging net als de telefoon een update: de slang beweegt in 2017 wat soepeler én in kleur over het scherm. Spelen doe je wel nog steeds door de cijfertoetsen te gebruiken.


Batterij

Batterij

Wat we nog missen aan de originele dumb phone uit 2000? De batterij. Die kon dagenlang meegaan zonder te herladen. Met de meeste moderne smartphones komen we niet eens de dag door. De batterij van de nieuwe Nokia 3310 is zelfs nog straffer dan die van de originele: hij heeft een stand-bytijd van een maand en een gesprekstijd van 22 uur. Hoe het komt dat het contrast met een smartphone zo groot is? De 3310 hoeft niet voortdurend te zoeken naar wifi- of 4G-signalen.


Extra functies

Extra functies

Er zijn wel enkele extra functionaliteiten toegevoegd die de originele Nokia 3310 niet had. Zo heeft hij een radiofunctie en kan je er foto’s mee maken. Hij is bovendien uitgerust met Bluetooth, zodat je er bijvoorbeeld een headset op kan aansluiten.


Koop de Nokia 3310 als eerste

Koop de Nokia 3310 als eerste

Kan jij ook niet wachten om dit stukje nostalgie in handen te hebben? Bij Selexion koop je de Nokia 3310 als eerste! Van zodra hij in België beschikbaar wordt, vind je hem in de webshop en in onze winkels.

Naar boven