Ze zijn er (bijna): de nieuwe Samsung Galaxy A3 en A5

Ze zijn er (bijna): de nieuwe Samsung Galaxy A3 en A5

 

door Johan Van den Bogaert

januari 2017

Overal waar ze komen zijn de Samsung Galaxy A3 en A5 populair. Op school worden leerlingen graag met de knappe toestellen gespot. Op reis nemen toeristen er heel graag foto’s mee. En op de werkvloer worden ze geprezen als snelle en betrouwbare partners. Nu krijgen de broertjes een flinke update.

Eerder deze maand stelde Samsung de nieuwe Galaxy A3 en A5 voor op de CES-beurs in Las Vegas. Journalisten onthaalden ze daar met enthousiasme. De A3 en de A5 bouwen voort op het geprezen design van de Galaxy S7. Hun achterkant bestaat uit duurzaam 2.5D glas, dat subtiel naar de aluminium randen ombuigt. Aan de linkerkant is plaats voor een microsd-kaartje, waarmee je de opslagruimte tot 256 GB kan uitbreiden.

Vooraan vind je een selfie-camera van 8 (A3) of 16 (A5) megapixels, een luidspreker met microfoon en de startknop. Die is uitgerust met een vingerprintscanner.

Altijd wakker

De schermen van de A3 en de A5 onderscheiden zich van andere displays door hun Always On-functionaliteit. Op de A3 en de A5 zie je altijd je notificaties, je kalender en je klok. Zonder dat je op iets moet drukken. Handig, toch?

De A3 heeft een display van 4.7 inches. De A5 is een beetje groter. Op dat mooie scherm van 5.2 inches komen je foto’s en video’s nog net ietsje beter uit.

Scherpe beelden

Omdat de beide toestellen veel licht binnenlaten, kan je ook ’s avonds en in donkere ruimtes je camera gerust bovenhalen.

Supersnel opgeladen

De Galaxy A3 en A5 ondersteunen allebei Samsungs Fast Charging-technologie. Daarmee laad je jouw toestel tot twee keer sneller op.

Kunnen tegen een spatje (en een badje)

Net als de Galaxy S7 en S7 Edge zijn ook de A3 en A5 stof- en waterbestendig. De toestellen zijn IP68-gecertificeerd. Dat betekent dat stof niet aan de binnenkant kan doordringen en dat de toestellen een halfuur lang tot een meter ondergedompeld kunnen blijven. Da’s een pak langer dan jij je adem kan inhouden.

Veel smartphone voor weinig geld

Een flinke processor, een kwaliteitsvolle camera, USB C, Fast Charging, vingerprintherkenning… De Galaxy A-broertjes kunnen hun mannetje staan. En toch kosten ze maar de helft van de grote vlaggenschepen. Trouwens, haal je een A3 of A5 in huis, dan krijg je gratis 15 GB opslagruimte in de Samsung Cloud. Geen slechte deal.

Beschikbaar in zwart, goud en perzikroos

De A3 en A5 zijn beschikbaar in drie coole kleuren. Van zakelijk tot lekker flashy. Check hier de kleuren voor de Galaxy A3 en de Galaxy A5.

En de Galaxy S8?

Binnenkort zal Samsung ook de opvolger op de S7 en S7 Edge onthullen. De Galaxy S8 wordt het absolute paradepaardje van de fabrikant. Binnenkort lees je er hier alles over.


Pre-order hier je Galaxy A3 of Galaxy A5

Naar boven