De Nikon D5600 met SnapBridge en Wifi-connectiviteit onder de loep

De Nikon D5600 met SnapBridge en Wifi-connectiviteit onder de loep

 

door Dirk De Wilde

maart 2017

De Nikon D5600 spiegelreflexcamera is een van onze favoriete camera’s van het moment. Hij schiet niet alleen haarscherpe beelden, dankzij de SnapBridge-functionaliteit upload je foto’s en video’s supersnel en draadloos naar je smartphone of tablet. Geen kabels, geen geheugenkaartje, geen gedoe!

Digitale camera’s hebben er met de komst van de smartphone stevige concurrentie bijgekregen. Laten we de smartphone-gebruiker dan maar op zijn wenken bedienen en de D5600 volledig afstemmen op smart devices, dachten ze bij Nikon. Een schot in de roos? Absoluut!

Hoe werkt SnapBridge?

Hoe werkt SnapBridge?

SnapBridge legt automatisch een constante Bluetooth-verbinding tussen je camera en je smartphone of tablet, zodat foto’s en video’s automatisch gesynchroniseerd worden terwijl je bezig bent. Bekijk, bewerk en deel beelden via sociale media onmiddellijk nadat je ze hebt genomen. Foto’s nemen met je digitale camera wordt dan net zo sociaal als met de smartphone. Alleen is de beeldkwaliteit superieur.

Bovendien kun je belangrijke camerafuncties via je telefoon bedienen. Daarvoor maakt SnapBridge gebruik van de ingebouwde Wifi van de D5600. Even een selfie nemen met je spiegelreflexcamera? Geen probleem, een simpele druk op de knop van je smartphone en de D5600 doet de rest.

Hoe zit het met de beeldkwaliteit van de D5600?

Hoe zit het met de beeldkwaliteit van de D5600?

Met de connectiviteit zit het dus wel snor (Nikon heeft trouwens aangekondigd dat SnapBridge een standaard feature wordt in al haar camera’s). Maar is de D5600 ook een goeie camera? Absoluut!

We haalden eerder al de DX-beeldsensor aan met 24,2 megapixels. Slecht belichte objecten worden probleemloos bijgesteld. Daar zorgt het ISO-bereik van 100-25.600 voor, samen met een verhoogde ISO-gevoeligheid van 6400 in de stand Nachtlandschap. De nieuwe EXPEED 4-beeldverwerking-engine biedt een uitstekende ruisonderdrukking, zelfs bij hoge ISO-waarden. En aangezien het toestel compatibel is met een groot aantal verwisselbare NIKKOR-objectieven, liggen beelden met een prachtig onscherpe achtergrond en rijke contrasten binnen handbereik. Verbaas vriend en vijand met schitterende, kunstzinnige composities. En vertelden we al dat de D5600 prima in de hand ligt? Zijn ergonomisch design is zonder meer geslaagd. Een topcamera dus in alle opzichten!

De Nikon D5600 in een notendop:

  • 24.2 MP DX CMOS-sensor
  • EXPEED 4-beeldverwerking-engine
  • Continue verbinding met mobiel apparaat via SnapBridge
  • 3,2 inch kantelbaar LCD-scherm
  • Haarscherp 39-punts autofocussysteem
  • Continu-opnamen tot 5 bps
  • Full HD video (50p/60p)
  • Wifi connectiviteit

De Nikon D5600 kopen? Neem een kijkje in onze webshop!

Naar boven