De Photo Days in Brussels Expo: dit heb je gemist

De Photo Days in Brussels Expo: dit heb je gemist

 

door Charlotte Siemons

maart 2017

Op 10, 11 en 12 maart was Brussels Expo dé place to be voor alle fotografieliefhebbers. De nieuwste innovaties, de grootste merken, tientallen workshops en demonstraties: de tiende editie van de Photo Days had het allemaal. En wij waren erbij.

De Photo Days zijn in tien jaar uitgegroeid tot dé hoogmis van de fotografie in België. Alle belangrijke merken zijn er vertegenwoordigd. Zowel beroeps- als amateurfotografen kunnen er de laatste nieuwe technologieën uittesten. Van studioshoots tot mobiele fotoreportages, van opname tot afdruk en van opslag tot beeldbewerking: het aanbod was gigantisch. De aanwezigen kwamen dan ook oren en ogen te kort.

Wij gingen langs bij verschillende merken en waren vooral onder de indruk van de volgende zaken.

Photo Days 2017: Canon

Canon

Irista en HDBook

Irista is het robuuste cloud-opslagplatform van Canon. Het groeide in enkele jaren uit tot het favoriete fotobeheersysteem van professionals en liefhebbers over de hele wereld. Irista verzamelt al je foto’s op één plek in de cloud - ongecompresseerd en makkelijk deelbaar op sociale media. Bovendien krijg je 15 GB gratis opslag. Met HDBook giet je al je composities in een gepersonaliseerd fotoalbum: professioneel geprint en gebonden.

LifeCake

LifeCake is een onmisbare app voor jonge ouders die graag de evolutie van hun dochter- en/of zoon vastleggen. Van baby tot tiener: de software rangschikt al je foto’s op een overzichtelijke tijdlijn zodat je alle onvergetelijke, grappige, pijnlijke of ronduit hilarische momenten zo vaak kan herbeleven als je wil.

EOS 77D

De EOS 77D is uitgerust met Canons nieuwste Dual Pixel CMOS AF-technologie, waarmee je razendsnel scherpstelt en ongekend vloeiende pull-focuseffecten voor video’s maakt. Opnames van ver of dichtbij: Canons krachtige technologie houdt je onderwerpen scherp in beeld, ook als je van positie verandert. De geïntegreerde vijfassige digitale stabilisatie voorkomt schokken.

Photo Days 2017: Sony

Sony

A7-serie

Compacte systeemcamera’s zitten in de lift. De markt groeide vorig jaar met maar liefst 10 procent.En daar is de A7-serie van Sony, een compact toestel mét full-framebeeldsensor, mee verantwoordelijk voor.

4D Focus

Sony’s nieuwste toestellen zijn uitgerust met 4D Focus: een automatische scherpstelling die zowel ruimte als tijd gebruikt om bewegende onderwerpen duidelijker vast te leggen. Paradepaardjes zijn de A6300 en A6500: die beschikken over 425 AF-punten die bijna de volledige sensor afdekken. Ze slagen erin om in 0,05 seconden scherp te stellen op bewegende onderwerpen.

Vijfassige beeldstabilisatie

Sony heeft in een deel van haar assortiment vijfassige beeldstabilisatie geïntegreerd in de body van de camera. Deze zeer effectieve beeldstabilisatie werkt perfect bij video en voorkomt bewegingsonscherpte bij fotografie. Zelfs bij hogeresolutiecamera’s, zoals de A7RII, kan men dankzij deze beeldstabilisatie eenvoudig zeer scherpe foto’s nemen vanuit de hand. En dat zowel voor Sony’s eigen lenzen als een zeer uitgebreid third-party assortiment (mits gebruik van een adapter).

Photo Days 2017: Panasonic

Panasonic

Lumix DMC-GX800

De Lumix DMC-GX800 is een compacte camera die vooral de selfie-lovers zal bekoren. Schiet prachtige, hoogkwalitatieve 4k-beelden en bekijk onmiddellijk het resultaat op het 180°-draaibare scherm. Ideaal voor vloggers! Bovendien verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Lumix DMC - GH5

Foto’s nemen in 6K? Met Panasonics innovatieve GH5-toestel (momenteel nog niet verkrijgbaar in België) is het mogelijk. Ervaar levensechte details dankzij de zeer hoge resolutie, beeldrendering en kleurweergave. De nieuwe Digital Live MOS-sensor vergroot het pixelaantal met 25 procent ten opzichte van de GH4 (tot 20.3 megapixel) en maakt de low-pass-filter overbodig.

Photo Days 2017: Nikon

Nikon

D5600

Dankzij de SnapBridge-functionaliteit van de Nikon D5600 upload je foto’s en video’s supersnel en draadloos naar je smartphone of tablet. De D5600 is bovendien uitgerust met een DX-beeldsensor met 24,2 megapixels, een ISO-bereik van 100-25.600 en een verhoogde ISO-gevoeligheid van 6400 in de stand Nachtlandschap. Daarmee behoren slecht belichte objecten definitief tot het verleden.

Meer over de D5600 lees je hier.

Ons volledig gamma fotografie vind je hier

Naar boven