De QLED-tv’s van Samsung: sublieme beeldkwaliteit vanuit alle kijkhoeken

De QLED-tv’s van Samsung: sublieme beeldkwaliteit vanuit alle kijkhoeken

 

door Steven Van Eylen

april 2017

Samsung lanceerde op 17 april zijn reeks QLED-tv’s als opvolger van de SUHD-schermen. De grote blijver is de Quantum Dot-technologie, al heeft het voor deze generatie nog een upgrade gekregen.

De grote troeven van deze reeks tv’s: de 3 Q’s. De Quantum Dot-technologie zorgt voor verbazingwekkende kleuren, de Invisible Cable geeft je de vrijheid om je interieur in te delen zoals je wenst en de Premium One Remote Control geeft je toegang tot al je content en je aangesloten apparaten.

Bovendien hebben de nieuwe QLED-tv’s 100% kleurvolume, waardoor ze nog realistischere, accuratere en levendigere HDR-beelden weergeven.

Vernieuwde Quantum Dot-technologie

Vernieuwde Quantum Dot-technologie

De metaallegering, die als omhulsel en kern van de Quantum Dots dient, werd in deze versies geperfectioneerd. Dat resulteert in een sterk verbeterde kleurweergave en hogere licht-efficiëntie. Het tv-paneel is vernieuwd om een nog beter contrast te leveren, en een uitmuntende kijkhoek.


Q Picture

Q Picture

Q Color – Alle kleurschakeringen tot leven gebracht

En daar blijft het niet bij: naast de sterk verbeterde kleurenweergave bieden de QLED-televisies een helderheid tot 2000 nits. Die combinatie van kleur en helderheid zorgt voor een sublieme beeldkwaliteit met subtiele kleurschakeringen, die Samsung 100% kleurvolume noemt.

Q Contrast – Krachtig contrast, overdag en ‘s nachts

Het ongekend hoge contrast laat toe om alle details perfect weer te geven, ongeacht of je in een donkere of een heldere omgeving televisie kijkt.

Ook zijn er in deze generatie Samsung-tv’s maar liefst drie lagen lichtfilters ingewerkt. Het reflectielicht uit de kamer wordt daardoor sterk verminderd, wat tevens een positief effect heeft op het contrast en de helderheid.

Q Style - Onzichtbare aansluitingen

Samsung heeft ook verder gedacht: je kan alle externe apparaten aansluiten aan de meegeleverde One Connect Box en via één dunne optische kabel met de televisie verbinden. Zo kan je alle toestellen aansluiten die je nodig hebt om content te bekijken, zonder dat je interieur er rommelig gaat uitzien.

Als je de televisie wil ophangen biedt Samsung een uniek ophangsysteem aan, namelijk de No Gap wandmontage, waarmee het toestel strak en vrijwel zonder tussenruimte tegen de muur komt te hangen.

Q Smart - één afstandsbediening voor al je apparaten

Een nieuwigheid die in heel wat gezinnen op enthousiasme zal worden onthaald, is de One Remote Control. Geen gedoe meer met rondslingerende afstandsbedieningen: via één enkele remote krijg je snel en eenvoudig toegang tot alle apparaten die op je QLED-tv zijn aangesloten: een Blu-Ray-speler, spelconsole of settopbox voor digitale tv,…


Vernieuwde Smart Hub

Vernieuwde Smart Hub

Alle externe bronnen worden verenigd in de Smart Hub. Je surft er eenvoudig tussen de verschillende content die beschikbaar is. De nieuwste versie van Smart Hub herkent je apparaten zelfs 2,5 keer sneller dan die van de vorige generaties Samsung-tv’s.


Welke formaten?

Welke formaten?

De Q8 en Q7-reeksen zullen beschikbaar zijn in 55, 65 en 75 inch-formaten, zowel met gebogen als platte schermen.

De Q9 zal enkel bestaan als plat beeldscherm en dit in drie afmetingen: 65, 75 en 88 inch.

Wil je als eerste de vernieuwende QLED-televisie van Samsung in huis halen? Bestel hem hier!

Naar boven