De nieuwe Nokia 3310: nostalgie in een modern jasje

Gedaan met geruchten: dit is wat de Samsung Galaxy S8 écht kan

 

door Johan Van den Bogaert

maart 2017

Al maanden deden geruchten de ronde over wat de nieuwe Samsung Galaxy S8 al dan niet in zijn mars zou hebben. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen voor het Unpacked Event in New York, waar Samsung zijn nieuwe smartphone-vlaggenschip officieel voorstelde.

En wat blijkt: het toestel beantwoordt grotendeels aan de verwachtingen die er de afgelopen weken rond geschept werden. Wij zetten de belangrijkste eigenschappen op een rijtje.

Infinity Display

Infinity Display

Het standaardmodel van de Samsung Galaxy S8 heeft een scherm van 5,8 inch, bij de grotere S8 Plus-versie is dat 6,2 inch. De resolutie is voor beide schermen dezelfde: 2960 op 1440 pixels.

Het display buigt aan beide kanten over de rand en de hoeken zijn afgerond. Samsung noemt dit het Infinity Display. Ook in de lengte vult het scherm bijna de hele voorkant van de smartphone.

Om die maximale schermlengte te bekomen, is de home-knop gesneuveld. In de geruchtenmolen van de afgelopen maanden werd de afwezigheid van de startknop al vaak gesuggereerd. Nu ja, hij is niet écht verdwenen. Maar het gaat niet meer om een fysieke knop: hij is nu onzichtbaar onder het scherm weggewerkt.


Klaar voor actie, ook ‘s nachts

Klaar voor actie, ook ‘s nachts

De nieuwe Galaxy S8 heeft twee fantastische camera’s. Aan de achterkant heeft die 12 megapixels, aan de voorkant 8 megapixels. Dankzij de F1,7-lens kan je ook ’s nachts de mooiste foto’s maken, want je leeft ook ’s nachts, niet?

De camera is bovendien uitgerust met een Pro-modus, waarmee zowel de kwaliteit als de mogelijkheden sterk boven andere smartphone-camera’s uitsteken. Schakel deze modus in om zes extra instellingen aan te passen: ISO, sluitertijd, belichting, kleurtoon, handmatig scherpstellen en witbalans.


Jouw ogen zijn de sleutel

Jouw ogen zijn de sleutel

De Iris-scanner waarmee je de smartphone beveiligt, kreeg ook een update. Deze nieuwe technologie zou betrouwbaarder én sneller werken. Daarnaast is ook beveiliging met een vingerafdruk mogelijk, of de klassieke ontgrendeling via patronen of pincodes.


Bixby, digitale assistent

Bixby, digitale assistent

Samsung introduceert samen met de Galaxy S8 ook zijn nieuwe digitale assistent: Bixby. Die laat de gebruiker toe om bepaalde functies en apps te via stembediening te besturen. Bixby kan contextuele opdrachten begrijpen. Met andere woorden, deze virtuele assistent verstaat onder andere ‘hier’ en ‘dit’ en kan er ook de juiste locatie en objecten aan koppelen. Handig: nu moet je zelf niet aangeven waar je bent of wat je bedoelt.

Prestaties

Prestaties

Zoals verwacht, heeft de S8 de best mogelijke hardware voor een Android-telefoon. Afhankelijk van de regio is de processor een Snapdragon 835 van Qualcomm of Samsungs eigen Exynos Octa-core. Deze processoren zullen gebaseerd worden op een 10nm-procedé, wat ze zuiniger maakt.

Ondersteund door 4GB RAM-geheugen en 64GB intern geheugen (uitbreidbaar met een Micro SD-kaart van maximaal 256 GB) is dit dé referentie voor alle smartphones in 2017.

Verder heeft het toestel een USB-C aansluiting, Bluetooth 5.0 en kan het draadloos opladen via de Wireless Charger van Samsung.

Haal als eerste de Galaxy S8 in huis

Haal als eerste de Galaxy S8 in huis

Kan je niet meer wachten om zelf alle nieuwe snufjes op de Samsung Galaxy S8 te ontdekken? Bij Selexion kan je hem nu al bestellen in het Arctic Silver, Midnight Black of Orchid Grey. Je ontvangt jouw exemplaar dan zodra hij op de markt komt.

Pre-order jouw Galaxy S8!

Naar boven