Dyson Supersonic

Test: doet de Dyson Supersonic-haardroger wat hij belooft?

 

door Annelies Van Kerkhove

november 2016

Revolutie in beautyland: Dyson – het merk van de vernieuwende stofzuigers en ventilatoren - brengt een haardroger op de markt. De specificaties liegen er niet om: de Dyson Supersonic zou stiller zijn, lichter en beter voor het haar. Bovendien is het design bijzonder vernieuwend, zoals we van Dyson gewoon zijn. Meer dan 100 ingenieurs en verscheidene stylisten werden ingeschakeld om te verzekeren dat de supersonische haardroger aan al deze voorwaarden zou voldoen. Doet hij ook wat hij belooft? Wij deden de test!


Revolutionair ontwerp

Revolutionair ontwerp

Het ontwerp van de Dyson Supersonic is op zijn minst revolutionair te noemen. Sinds de draagbare haardroger eind jaren 50 op de markt kwam, zagen alle modellen er in grote lijnen hetzelfde uit: een grote, brede kop met daarin de motor, en een handvat, vaak met bedieningsknoppen. Het Dyson-design gooit dit helemaal om. Vergelijk het met het ontwerp van de bekende ventilatoren van Dyson: ook hier komt de lucht uit een holte.

We moeten het toegeven: De Dyson Supersonic is echt wel een paradepaardje in de badkamerkast. Hij ziet er niet alleen cool uit, hij ligt ook nog eens enorm goed in de hand. Zelfs de bedieningsknopjes om de warmte en kracht van de luchtstraal te bepalen, voelen chic aan.


Magnetische opzetstukken

Magnetische opzetstukken

Drie magnetische opzetstukken worden bijgeleverd bij de Dyson Supersonic haardroger:

  • Opzetstuk voor glad haar: doet zijn werk goed, maar het haar is minder snel droog dan zonder dit opzetstuk. Je haar voelt wel zachter en gladder aan.
  • Opzetstuk voor styling met geconcentreerde lucht om je haar deel per deel in model te brengen. Dit heeft een zeer krachtig effect.
  • Een diffuser voor krulhaar, die de lucht gelijkmatig verspreidt rond je haar. Dit opzetstuk voorkomt dat je haar begint te pluizen.

Wij probeerden alle opzetstukken uit, en hadden het beste (en snelste) resultaat met dat voor geconcentreerde lucht. Al kan de Dyson Supersonic ook perfect worden gebruikt zonder opzetstukken. De luchtstroom die uit de holte van de haardroger komt, is krachtiger dan bij ‘gewone’ haardrogers.


Lichter en minder belastend

Lichter en minder belastend

Het meest vernieuwende aan het ontwerp van Dyson is dat de motor niet in de kop van de machine zit, maar in het handvat. Hiervoor werd een kleine, digitale motor ontworpen, die een pak lichter is en toch krachtiger dan die van andere modellen. Het gewicht is dus lichter én zit dichter bij de hand, wat de haardroger comfortabeler maakt in gebruik.

De lengte van de kop is bovendien korter, waardoor je je arm dichter bij je hoofd houdt wanneer je je haar droogt.

Voor mensen met een dikke haardos is dit een verademing: geen stijve arm meer na een lange stylingsessie.


Beter voor het haar

Beter voor het haar

De Dyson Supersonic heeft tevens een geïntegreerde temperatuursensor. Die meet voortdurend de temperatuur van de lucht om te voorkomen dat die te heet wordt en zo je haar beschadigt. De maximumtemperatuur van de lucht die uit de Dyson Supersonic komt, is 140 graden.

Het is inderdaad zo dat de warmte van deze haardroger op geen enkel moment verschroeiend aanvoelt, zoals je bij traditionele modellen soms kan hebben. Je kan de temperatuur regelen – er zijn drie mogelijke standen – maar ook op de hoogste stand is de warmte altijd aangenaam. Toch is het haar sneller droog, omdat de luchtstroom krachtiger is.


Rustig wakker worden

Rustig wakker worden

Een ander voordeel: deze haardroger is een pak stiller dan traditionele modellen. Een verademing als jij of je huisgenoten ’s ochtends rustig willen wakker worden. Naast de stillere motor werden hiervoor geluiddempers geïntegreerd in het handvat. Het geluid is niet alleen zachter, maar klinkt ook aangenamer.


Haren geraken er niet in verstrikt

Haren geraken er niet in verstrikt

Een extra voordeel van het vernieuwende design is dat er geen rooster in de kop van de haardroger zit. Bij een gewone haardroger is dat het stuk waar soms haren in verstrikt geraken. Dat risico heb je dus niet bij de Dyson Supersonic.


Zelf de voordelen van de Dyson Supersonic ontdekken?
Koop hem hier

Naar boven