Easy Food

Easy Food

"Home made" is nog altijd 'best made'

 

door Annelies Van Kerkhove

oktober 2016

Home made: best made!

Korte avonden en guur weer? De winter is de periode bij uitstek om je in de keuken terug te trekken. ‘Home made’ is nog altijd ‘best made’! Geen echte chef-kok en ook niet meteen grootse culinaire ambities?

Geen nood. Eenvoudig kan ook lekker én gezond zijn. Ga aan de slag met pure ingrediënten en het beste wat de seizoenen te bieden hebben, misschien zelfs wel uit eigen tuin, en voeg hier een persoonlijke toets aan toe. In combinatie met het juiste kookgerei en keukenaccessoires wordt het pas echt een makkie. Aan de slag!


Grootmoeder's gebak

Grootmoeders gebak

Ook heimwee naar de geur van vers gebak uit de oven van oma? Die quichevorm kan ook perfect dienst doen om een heerlijke appeltaart uit de oven te toveren, zeker wanneer je gebruik maakt van een bodem van kruimel- of bladerdeeg. Anders gebruik je een handige springvorm.

Wie nog appeltjes heeft uit eigen tuin kan hiermee aan de slag. Eenvoudige recepten vind je bij de vleet. Voeg voor extra smaak wat kaneel of koek- en speculaaskruiden toe. Je bezoek op zondag extra verwennen? Werk de taart na het bakken dan af met een notenmix. Noten eerst eventjes roosteren in de pan, een flinke kneep honing toevoegen en het geheel over de taart verspreiden. Laat afkoelen en smullen maar!

Liever muffins of ander kleine gebakjes? Dan zijn de handige siliconen vormen een echte aanwinst. Zelfs het maken van authentieke Madeleines – met net zo’n vorm als in de winkel – lukt nu gewoon in je eigen oven.


Paddestoelen in de wok

Paddenstoelen in de wok

Hoe bereid je paddenstoelen ze snel én lekker? In de wok! Eerst spekblokjes aanbakken en daarna de paddenstoelenmix toevoegen. In nog geen 5 minuten klaar! Wie er een volledige maaltijd van wenst te maken, kan bovendien bouillon en wokpasta toevoegen die na amper 2 minuten koken gaar is.

Een aanrader zijn de Point-Virgule wokpannen met Whitford Excalibur coating. In het carbonstaal zitten roestvrijstalen deeltjes verwerkt zodat deze pannen stevig zijn en tegelijk garant staan voor een gelijkmatige opwarming.

Tip: laat deze pannen steeds volledig afkoelen alvorens ze af te wassen. Zo behouden ze perfect hun vorm. Gebruik ook steeds arachideolie in combinatie met de wok. Die is het best bestand tegen hoge hitte.


Huisbereide pasta

Uitpakken!

Wil je echt uitpakken? Serveer dan een zelfgemaakte hamburger of huisbereide pasta met een eigen twist. Gemakkelijker dan je denkt! Lang leve de Philips elektrische pastamaker die in amper 10 minuten 300 g verse pasta bereidt. Wij zijn fan van het eerste moment.

Experimenteren mag, bijvoorbeeld door wat pesto aan de ingrediënten toe te voegen. Ook hamburgers maken wordt kinderspel met een handige hamburgerpers. Geef het gehakt extra smaak met ui, knoflook, fijne peterselie, paprikapoeder en misschien zelfs wat mosterd of ketchup. Comfort & easy food met net dat ietsje meer. Smakelijk!


Onze selectie

Emile Henry taartvorm

Emile Henry
taartvorm 28cm
meer info

Mastrad bakvorm

Mastrad
bakvorm madeleines
meer info

Point Virgule wokpan

Point Virgule
wokpan 30cm
meer info

Lékué hamburgerpers

Lékué
hamburgerpers
meer info

Naar boven