Getest: de Philips OneBlade Pro – trimmer en scheerapparaat in één

Getest: de Philips OneBlade Pro – trimmer en scheerapparaat in één

 

door Tim Gielen

maart 2017

Baarden zijn weer helemaal in. Een stoppelbaard, bakkebaarden of een complete hipsterbaard: vandaag de dag ben je een trendy man als je wat gezichtsbeharing hebt. De OneBlade Pro van Philips speelt hier perfect op in. Scheerapparaat en trimmer worden verenigd in één toestel, zodat je gemakkelijk je eigen stijl kiest voor je baard. Maar is het apparaat wel zo revolutionair als het belooft? Dit zijn mijn bevindingen na een eerste test.

Philips OneBlade

Geluid

Wat me meteen opvalt, is dat dit apparaat veel stiller is dan andere tondeuses. Een verademing, want het is ’s ochtends rustiger wakker worden op deze manier, voor mij én mijn huisgenoten.

Formaat en gewicht

De OneBlade Pro is een ideaal apparaat om mee te nemen: het heeft een zeer compact design en is een lichtgewicht. Het ligt bovendien zeer goed in de hand. Een handige extra: de optie reisvergrendeling verzekert dat het apparaat niet per ongeluk in gang wordt gezet wanneer het in je toilettas zit. Een minpuntje is wel dat er geen reisetui wordt meegeleverd.

Laadtijd en autonomie

Een groot voordeel is voor mij de snelle oplaadtijd van de batterij. Met de meegeleverde Philips-lader is ze in één uur volledig opgeladen. Daarna kan je de OneBlade Pro 90 minuten gebruiken om te stylen. Op het LED-scherm kan je de status van de batterij volgen.

Mesjes reinigen en wisselen

De OneBlade Pro is volledig waterbestendig. Daardoor kan ik na het scheren gemakkelijk het toestel onder de kraan houden om het mesje weer proper te maken. Het scheermesje vervangen is in enkele seconden gebeurd.

Ook de opzetkam om te trimmen is eenvoudig te bevestigen: het klikt gemakkelijk bovenop de kop van het apparaat. Jammer is wel dat dit opzetstuk net iets te groot is. Daardoor wordt het lastig om bijvoorbeeld de haartjes onder je neus kort te trimmen.

Philips OneBlade

Precisie

De scheerkop werkt heel precies. Hij is flexibel genoeg om met één handbeweging langs de contouren van je gezicht te scheren. Enig nadeel is wel dat de mesjes van de OneBlade Pro moeilijker te gebruiken zijn met scheerschuim. Als je helemaal glad wil scheren, ben je dus beter af met een traditioneel scheermesje.

Lengtestanden

De versie die ik heb getest, heeft een opzetstuk met 14 lengtestanden om te trimmen. Dit werkt zeer eenvoudig: je hoeft enkel aan een wieltje te draaien tot het de lengte aangeeft die je wenst.

Besluit

De OneBlade Pro is ideaal voor mannen die trimmen en scheren combineren, of die regelmatig veranderen van stijl. Je hoeft maar één apparaat aan te kopen en switcht gemakkelijk tussen scheermesje en tondeuse.

Als je een trimmer nodig hebt om je hoofdhaar of een langere baard te scheren, ben je wel beter af met een traditionele tondeuse. Hetzelfde geldt voor mannen die zich glad willen scheren met scheerschuim. In dat geval is een traditioneel scheermesje nog net iets effectiever.

De OneBlade Pro is in twee versies verkrijgbaar die verschillen in autonomie en lengte-instellingen:

  • De QP6510/20 heeft een autonomie van 60 minuten. Je kan kiezen tussen 12 lengtes, van 0.5 tot 9 millimeter.
  • De QP6520/20 kan je 90 minuten gebruiken zonder op te laden en biedt 14 lengte-instellingen tussen 0.2 en 10 millimeter.
Naar boven