Halloweenpasta

Halloweenpasta

een griezelig gezond gerecht

 

door Annelies Van Kerkhove

oktober 2016

De nachten worden langer en kouder. Aan voordeuren duiken uitgeholde pompoenen op, en in de winkels wemelt het van heksen, spinnen, griezelige clowns en spoken… Jaagt Halloween jou ook al de stuipen op het lijf? Gelukkig kan je thuis aan de griezels ontsnappen, en toch Halloween vieren met een speciaal gerecht. Wij geven je inspiratie met deze heerlijke (en een beetje griezelige) Halloweenpasta!


Halloweenpasta

Aan de slag!

Stap 1: bereid de pasta

Je maakt de zwarte en oranje pasta klaar door de gekozen bloemsoort (semola of maïsmeel) in je pastamachine te doen. Selecteer programma 1 en gebruik het mondstuk om spaghetti te maken. Via de klep bovenaan voeg je het vocht toe.

Snij daarna de pasta af op 20 cm wanneer ze uit de pastamachine komt. Leg de twee kleuren pasta apart op twee borden.

Breng een grote pan water aan de kook. Kook daarop eerst de oranje pasta en daarna de zwarte, allebei gedurende twee minuten. Spoel de pasta met koud water en meng er een eetlepel olijfolie door.

Stap 2: maak de groenten wat enger

Maak van de groenten echte Halloweengroenten: hol de pompoen uit en snij de vulling in blokjes. Draden en pitten gooi je weg.

De broccoli snij je in kleine roosjes en de tomaten doe je door de helft. Maak van de rode kool repen en pers de knoflook zeer fijn.

Snij de komkommer in plakken en hou ze apart voor de salade. Met een mesje maak je Halloweengezichtjes in de komkommer. Breng ze daarna op smaak met peper.

Stap 3: bak het vlees en de groenten

Doe een eetlepel olijfolie in een pan. Snij daarna de chorizo in blokjes en bak ze samen met de kippenblokjes krokant. Voeg de gesneden ui, knoflook, rode kool en broccoli toe. Bak ze twee minuten mee op.

Doe de pesto en de gekookte pasta door dit mengsel en bak samen nog eens twee minuten.

Stap 4: breng alles op smaak

Breng het geheel op smaak met peper en zout. Vul de pompoen met het pangerecht en serveer de enge komkommersalade erbij.

Het resultaat: een griezelig gezond Halloweengerecht.
Voor de pasta

- Oranje pasta: 250 gram semola en 100 ml wortelsap
- Zwarte pasta: 250 gram semola, 2 zakjes inktvisinkt en in totaal 100 ml water

Voor glutenvrije pasta

- Oranje pasta: 250 gram maïsmeel, 5 gram xanthaangom en 150 ml wortelsap
- Zwarte pasta: 250 gram maïsmeel, 5 gram xanthaangom, 2 zakjes inktvisinkt en in totaal 150 ml water

Voor de vulling

- 400 gram kipfiletblokjes
- 350 gram kleine tomaten (liefst oranje)
- 1 hele pompoen (middelgroot)
- 1 ui
- ¼ rode kool
- 3 tenen knoflook
- 1 kleine chorizo worst
- 1 kleine broccoli
- 1 komkommer
- 3 eetlepels rode pesto
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout uit de molen


Onze selectie

Philips pastamaker HR2355/12

Philips
pastamaker
meer info

Imperia pastadroogrek

Imperia
pastadroogrek
meer info

Continenta snijplank

Continenta
snijplank
meer info

Berghoff messsenblok

Berghoff
messenblok
meer info

Naar boven