Zet foto’s van Nikon-kwaliteit automatisch op je smartphone

Zet foto’s van Nikon-kwaliteit automatisch op je smartphone

 

door Dirk De Wilde

december 2016

Met een smartphone kun je best goeie foto’s nemen. Die kiekjes verbleken nog steeds bij de foto’s van een digitaal fototoestel, maar ze hebben wel een groot voordeel. Je kunt ze onmiddellijk delen met je vrienden. Iets wat je niet zomaar kon met je fototoestel.

Nu dus wel. De nieuwe SnapBridge-app van Nikon stuurt de foto’s van je digitale toestel automatisch naar je smartphone of tablet. Daar deel je ze vervolgens in een-twee-drie op al je sociale media.


Wat is SnapBridge precies?

Wat is SnapBridge precies?

SnapBridge legt een Bluetooth-verbinding tussen een Nikon-camera en je mobiele toestel. Het zegt aan je camera dat hij alle nieuwe foto’s meteen naar je smartphone of tablet moet sturen. Zelf hoef je niets te doen.


Op een rijtje

Op een rijtje

 • Elke foto wordt automatisch doorgestuurd.
 • Een BLE (Bluetooth Low Energy)-connectie verbruikt minder stroom dan een klassieke Bluetooth-verbinding. De batterijen van je camera én je mobiele toestel zingen het veel langer uit.
 • Je kunt je camera ook met je smartphone of tablet bedienen.
 • De tijd op je Nikon-camera synchroniseert met die van je mobiele toestel.
 • Je kunt tot vijf mobiele toestellen aan je camera koppelen. Je kan dus kiezen vanop welk toestel je de foto’s deelt.
 • Op je mobiele apparaat blijft je internetverbinding beschikbaar. Je kunt je mails of Facebook-berichten blijven checken terwijl foto’s worden overgedragen.


In welk formaat worden foto’s en video’s overgedragen?

In welk formaat worden foto’s en video’s overgedragen?

SnapBridge stuurt je camera-foto’s als full HD JPEG’s door naar je smartphone of tablet.

Video’s in .mp4- en .mov-formaat kunnen ook worden overgedragen, maar die moet je wel manueel in SnapBridge ingeven. Video’s nemen namelijk veel plaats in beslag op je smartphone.


Voor Android en iOS

Voor Android en iOS

Om je smartphone of tablet te kunnen koppelen met een Nikon-camera, download je de app. Er is zowel een iOS-versie verkrijgbaar in de App Store van iTunes, als een voor Android op Google Play.


Nikon-camera’s met SnapBridge

Nikon-camera’s met SnapBridge

Steeds meer camera’s van Nikon ondersteunen de SnapBridge-technologie. Nikon heeft verschillende modellen op de markt, van gezinscamera’s tot toestellen voor vakfotografen:

 • De Coolpix W100 is de ideale camera voor familievakanties of –uitstapjes. Hij is licht en klein, en daardoor heel gemakkelijk om mee te nemen. Dit model is bovendien waterdicht tot 10 meter diepte en schokbestendig.
 • Coolpix A300: een kleine en krachtige camera met een ergonomisch, slank design. De beeldsensor van 20,1 megapixels zorgt voor een hoge resolutie.
 • De Coolpix A900 is een toestel voor creatievelingen: naast foto’s kan je er ook kwalitatieve films mee opnemen. Hij heeft een zeer sterke zoom en biedt de mogelijkheid om macrofoto’s te maken op slechts 1 cm van het onderwerp.
 • De Coolpix B500 heeft veel functies en geeft prachtige resultaten door zijn krachtige telezoom. Deze camera werkt op AA-batterijen.
 • De Coolpix B700 maakt kristalheldere beelden, van dichtbij maar ook veraf. Dit is een zeer polyvalent toestel.
 • Voor beginnende fotografen is de D3400 AF-S 18-105VR een ideale camera. Het is een instapspiegelreflex met ingebouwde Guide-menu.
 • De D500 body is een professioneel toestel dat ziet in het donker en sneller is dan het licht. Levert topprestaties in DX-formaat.

Starten met SnapBridge

Starten met SnapBridge

Om de camera te koppelen aan je smartphone of tablet, maak je verbinding vanuit het setup-menu van het fototoestel.

Je hoeft de twee toestellen slechts één keer aan elkaar te koppelen. Vanaf dan connecteert de camera automatisch met de smartphone of tablet. Zowel het fototoestel als de app op het mobiele toestel houden een geschiedenis bij van de apparaten waarmee ze gekoppeld zijn. De verbinding wordt daardoor automatisch gemaakt.


Naar boven