Samsung Portable SSD T3: de kleine reus onder de harde schijven

Samsung Portable SSD T3: de kleine reus onder de harde schijven

 

door Kelly De Ridder

mei 2017

Met de Portable SSD T3 brengt Samsung een nieuwe generatie supersnelle externe SSD-schrijven op de markt. Amper 50 gram weegt het, maar hij kan tot wel 2TB opslaan - goed voor ruim 300 HD films of 15.0000 high-res foto's. Bovendien haalt de T3 een maximale lees- en schrijfsnelheid van 450MB per seconde. Kortom, een pittig beestje dat je gemakkelijk overal mee naartoe neemt.

De Portable SSD T3 komt in vier versies: met een opslagcapaciteit van 250GB, 500GB, 1TB en 2TB. Met zijn 74 x 58 x 10,5 mm is de harde schijf niet groter dan een visitekaartje. Hij kan trouwens ook tegen een stootje dankzij de metalen behuizing. Volgens Samsung overleeft hij probleemloos een val van twee meter. De optionele AES 256-bits hardware-encryptie zorgt ervoor dat je bestanden veilig zijn en Thermal Guard-technologie beschermt de T3 tegen oververhitting. Met andere woorden: je volledige muziek-, foto- of filmcollectie neem je met de T3 moeiteloos overal mee naartoe.


Solid State Drive

Solid State Drive

Hét voordeel van Solid State Drives is natuurlijk de lees- en schrijfsnelheid. De Portable SSD T3 haalt mede dankzij de USB 3.1-aansluiting een maximale overdracht van 450MB per seconde. Films in 4K, je fotobibliotheek of een complete backup van je systeem: je schrijft het allemaal razendsnel naar je externe schijf. En ook het openen van bestanden gaat vliegensvlug. Geen toestellen met USB 3.0 in huis? Geen probleem, de T3 ondersteunt ook USB 2.0 al is ie dan wel wat trager.


De Portable SSD T3 vs klassieke datadragers

De Portable SSD T3 vs klassieke datadragers

De Portable SSD T3 biedt ontegensprekelijk enkele voordelen ten opzichte van een gewone externe harde schijf. Allereerst is hij veel compacter en lichter. Het toestel is gemaakt om vlot te werken met mobiele toestellen zoals een laptop of tablet. Hij past dan ook perfect in je tas of binnenzak.

Wie draagbare opslag zegt, denkt automatisch aan USB-sticks of geheugenkaarten. Kan de SSD T3 daarmee wedijveren? Het antwoord: volmondig ja! Hij mag met zijn 50 gram dan wel zwaarder zijn dan de doorsnee USB-stick, maar hij kan ook een pak meer data aan. Bovendien is de T3 dankzij de SSD-technologie gemiddeld vier keer sneller dan een USB-stick of geheugenkaart.

Kortom, ben je op zoek naar een draagbare, stevige, razendsnelle én betrouwbare externe harde schijf? Dan is de T3 de ideale aankoop. Vraag ernaar in onze winkel of bestel hem nu in onze webshop.

Naar boven