Met een Samsung Quantum Dot tv geniet je van levensechte beelden en adembenemende kleuren

Samsung Quantum Dot: levensechte beelden en adembenemende kleuren

 

door Steven Van Eylen

januari 2017

Met Quantum Dot-technologie lijkt Samsung kleuren opnieuw uit te vinden. Dat zou je toch denken wanneer je de tv’s van de 8000 en de 9000 Series ziet sprankelen.


Wat is Quantum Dot-technologie?

Wat is Quantum Dot-technologie?

Quantum Dot zorgt voor een revolutie in lcd-technologie. Voor SUHD-schermen neemt Samsung een lcd-paneel en voegt het daar een extra laag aan toe. Die laag bestaat uit nanokristallen. Dat zijn extreem fijne deeltjes die kleuren uitstralen wanneer er achtergrondlicht op schijnt. Omdat die kristallen zo klein zijn, kunnen SUHD-schermen veel meer kleuren weergeven. Ter vergelijking: waar gewone lcd-schermen een bereik hebben van 16 miljoen afzonderlijke kleuren, kunnen SUHD-schermen maar liefst 1 miljard kleuren weergeven. Daarmee doet SUHD het 64 keer beter dan lcd.


De voordelen

De voordelen

Kenners verkiezen tv’s met Quantum Dot-technologie omwille van drie redenen:

  • Het grootste gamma in contrasten
  • Extreem rijke, natuurlijke kleuren
  • Tot 2,5x helderder dan traditionele tv’s

Daar komt nog bij dat Samsungs SUHD-tv’s veel energie-efficïenter werken dan andere tv’s. Ze verbruiken minder stroom en zijn volledig cadmiumvrij. Kiezen voor Quantum Dot is dus ook kiezen voor het milieu.


De 8000 en 9000 Series

De 8000 en 9000 Series

In de 8000 en 9000 Series vind je het allerbeste dat tv-fabrikanten momenteel te bieden hebben. De toestellen in deze lijn zijn uitgerust met alle cutting edge-technologie, inclusief Quantum Dot en 4K-resolutie.

Een absolute topper is de UE65KS9000. Dit toestel drijft technologische vernieuwing op de spits. De tv is uitgerust met:

  • een SUHD-paneel met 4K-resolutie en Quantum Dot-technologie
  • 1000nit HDR voor meer contrast
  • Ultra Black-technologie voor ontspiegeling
  • een Auto Depth Enhancer voor meer diepte
  • een minimalistisch infinity-design met metallic contouren

De UE65KS9000 heeft een gebogen display, wat je middenin het beeld lijkt te plaatsen. En dankzij de ultradunne, bijna volledig onzichtbare omranding wordt die beleving nog intenser.

Naar boven