De smart toys van Sinterklaas

Dit waren de populairste smart toys van 2016

 

door Kelly De Ridder

december 2016

De dagen waarin de Sint auto’s en poppen bracht, zijn aan het verdwijnen. Want tegenwoordig zit er opvallend veel ‘slim’ speelgoed in zijn zak. ‘Smart toys’ – speelgoed met een technologisch kantje – zijn immens populair geworden bij kinderen.

Wij zetten de hipste smart toys van dit jaar op een rijtje:


Drones

1. Drones

Een trendy item op het lijstje van grotere kinderen is de drone. Er zijn verschillende modellen op de markt:


Tablets en smartphones

2. Tablets en smartphones

Net als de afgelopen jaren staan ook nu tablets en smartphones bovenaan de lijstjes voor Sinterklaas. Een tablet is voor veel kinderen een bron van spelletjes en leuke YouTube-filmpjes.

De iets oudere kinderen willen graag een smartphone om berichtjes en foto’s te delen met hun klasgenootjes en vriendjes. Er zijn bovendien heel wat leuke apps waarmee ze zelf foto’s en filmpjes kunnen bewerken.


Instantcamera’s

3. Instantcamera’s

Kinderen mogen dan houden van technologische snufjes, ze vinden vintage speelgoed ook heel leuk. De instantcamera is een van de retrotrends die helemaal terug zijn. De Fuji Instax Mini 8 print foto’s onmiddellijk af, net zoals de analoge Polaroids van vroeger. Een heel fijne afwisseling in deze digitale tijden. En met z’n frisse design en verschillende coole kleuren is de Instax Mini meteen ook een mooi hebbeding.

Het model is bovendien erg gebruiksvriendelijk. Het ontwikkelt in korte tijd haarscherpe foto’s met een witte rand, waar je zelf iets leuks op kan schrijven of tekenen.


Retro spelcomputers: nostalgie voor de ouders

4. Retro spelcomputers: nostalgie voor de ouders

Ook de producenten van spelcomputers spelen in op die vintage trend. Zo brengt Sega enkele populaire modellen opnieuw uit, en komt ook de bekende Atari-spelcomputer in een nieuwe versie op de markt.

Spelconsoles van Sega

Veel ouders die in de jaren negentig zijn opgegroeid, herinneren zich de spelconsoles van Sega wel. Sonic The Hedgehog , een van de meest herkenbare gaming-figuurtjes ooit, viert zijn 25ste verjaardag. Voor die gelegenheid worden enkele populaire spelconsoles uit de jaren negentig opnieuw uitgebracht.

  • De Blaze Mega Drive is een compacte heruitgave van de populaire Sega Mega Drive. Je sluit hem eenvoudig aan op je tv. De console bevat maar liefst 80 voorgeïnstalleerde Sega-spellen. Wie nog extra games wil, kan met een SD-kaart werken. Een leuke extra: je kan er ook de originele cartridges op aansluiten.
  • Ook de draagbare Sega Blaze Ultimate-console heeft 80 ingebouwde Sega-spellen. Je kan hem aansluiten op de tv, maar met het 3.2 inch-scherm is de spelcomputer ook de perfecte reisgezel. De console heeft een batterij die je via USB kan opladen.
  • De Blaze Blazegear-spelcomputer is ook draagbaar. Hij heeft 30 ingebouwde spellen, maar kan ook worden uitgebreid via SD-kaart. Door het ingebouwde LCD-scherm kan hij overal gebruikt worden. Ook deze console kan je aansluiten op de televisie.

Atari Flashback 7-spelcomputer

De heruitgave van de legendarische Atari-spelcomputer brengt je terug naar de jaren tachtig. Het nieuwe ontwerp leunt sterk aan bij dat van de originele Atari 2600. Twee draadloze controllers worden meegeleverd. Bovendien is er ook de optie om de oude controllers aan te sluiten.

De nieuwe Atari-spelcomputer bevat 101 spelletjes, waaronder klassiekers als Frogger, Space Invaders en Jungle Hunt.


Virtual-reality-headset

5. Virtual-reality-headset

Sinterklaas maakt dit jaar kennis met virtual reality. Er wordt al jaren mee geëxperimenteerd, maar de technologie is dit jaar pas echt doorgebroken. Een VR-headset volgt je bewegingen en creëert een 3D-wereld waarin je een film kijkt of gamet. De hele ruimte wordt betrokken in je virtuele ervaring. De headsets van Homido en Samsung bieden heel wat virtueel plezier voor minder dan 100 euro.


Hoofdtelefoons voor kinderen

6. Hoofdtelefoons voor kinderen

Ook kinderen willen muziek luisteren in stijl. JVC ontwierp speciaal voor hen hoofdtelefoons in verschillende leuke kleuren. Met de meegeleverde stickers kunnen ze zelfs een unieke, persoonlijke versie ontwerpen. De JVC-hoofdtelefoons zijn perfect veilig voor de oren van je kinderen omdat ze een begrensd volume hebben.


E-readers

7. E-readers

Met een e-reader heeft je kind altijd zijn of haar favoriete boeken op zak. Geen gezeul meer met stapels boeken wanneer je kind ergens gaat logeren of wanneer jullie op reis gaan. Op een Kobo e-reader kan je tot 3000 e-books opslaan. Mocht dat niet voldoende blijken, kan je het geheugen zelfs nog uitbreiden met een micro-SD-kaart.


Games voor (grote) kinderen

8. Games voor (grote) kinderen

Gaan de retrospelconsoles van Sega aan je kind voorbij? Dan zijn er natuurlijk ook nog de games van anno 2016. Of zelfs al 2017 – games als FIFA spelen kort op de bal.

Is je kind al een streep ouder en fan van een flinke brok actie? Dan zijn de nieuwste telgen uit de Battlefield- en Call Of Duty-reeksen gegarandeerde aanraders. Ook Titanfall 2 en Dishonored 2 kunnen we stellig aanbevelen. In die eerste game beslecht je grootschalige conflicten met futuristische robots, terwijl de laatste de adrenaline ook met intense sluipacties opwekt.


Naar boven