Waarom kiezen voor een gaming pc?

Waarom kiezen voor een gaming pc?

 

door Kelly De Ridder

februari 2017

Echte gamers hebben behoefte aan een computer waarmee ze zonder problemen kunnen gamen. Maar waar zit nu juist het verschil met een gewone notebook of desktop?

Gewone notebooks zijn uitermate geschikt voor school en studie, maar doorgaans minder geschikt voor het spelen van games. Het grote verschil zit hem op twee vlakken: enerzijds de hardware en anderzijds alle speciale gaming features die bij gaming pc’s wél meegeleverd worden.


Hardware elite

Hardware elite

Als je bijvoorbeeld Battlefield 1 speelt, wil je dat je beeld supersoepel is. Een goede videokaart, zoals de Nvidia GeForce GTX 10 serie grafische kaarten, zorgt ervoor dat je voldoende frames per seconde kunt halen om geen haperingen in het beeld te krijgen. Een hoog aantal frames per seconde maakt dat jij namelijk nooit punten verliest doordat je scherm blijft hangen.

Daarnaast is het erg belangrijk dat je een goede koeling hebt in je notebook of desktop. Die zorgt er immers voor dat alle warme lucht wordt afgevoerd en dat je daadwerkelijk de beste prestaties uit je grafische kaart kan halen.

Als gamer wil je natuurlijk gewoon de beste worden in jouw favoriete game. In veel gamesystemen van MSI vind je bijvoorbeeld een PCI Express NVME SSD, dat is een SSD die een snelheid van meer dan 2200 Mbps haalt. Hierdoor laadt je game supersnel én is jouw personage als eerste aanwezig in het spel. Nét die paar seconden kunnen het verschil maken tussen goed zijn en de beste zijn.


Steelseries: gemaakt voor gamers

Steelseries: gemaakt voor gamers

Naast hardware, worden er bij de MSI gaming notebooks ook speciale gaming features meegeleverd die het leven als gamer net een beetje makkelijker én leuker maken. In elke MSI notebook zit bijvoorbeeld een Steelseries toetsenbord, waarmee je nog meer controle over jouw games hebt. Het toetsenbord biedt kleine handigheden, zoals het plaatsen van de Windows-toets aan de rechterkant. Als je de WASD-zone gebruikt heb je zo nooit het probleem dat je per ongeluk terug gaat naar je bureaublad.

Daarnaast heeft Steelseries een heleboel leuke software waarmee je jouw volledig verlichte toetsenbord kan personaliseren. Met de feature GameSense kan je bijvoorbeeld instellen dat de verlichting van je toetsenbord zich aanpast aan de hoeveelheid munitie die je nog hebt of je health level. Superhandig tijdens LAN parties, want je ziet in een oogopslag hoe je teamgenoten er voor staan.

Meer Steelseries producten vind je hier.


Handige extra's

Handige extra's

Op veel MSI notebooks en desktops vind je de Killer Netwerk Manager. Deze helpt je prioriteiten toe te kennen aan het internetverkeer op je computer, zodat je game niet vastloopt als je op hetzelfde moment Youtube hebt openstaan of op de achtergrond iets aan het downloaden bent. Best handig, want stel dat je broertje even een heel seizoen The Walking Dead naar zijn laptop wil downloaden terwijl jij net op het punt staat je vijand te verslaan in een lastig scenario van Doom, dan is het prettig dat jij kan aangeven dat de Wi-Fi voorrang moet geven aan jouw traffic.

Nahimic audio enhancer geeft je daarnaast de mogelijkheid om geluidsprofielen aan te maken, zodat je zelfs de kleine details scherp hoort. Ook kan je met Nahimic een klein beetje cheaten, gezien er sinds de update naar Nahimic 2 een tool genaamd ‘Soundtracker’ is aan toegevoegd. Dit geeft in games aan uit welke richting het geluid komt, zodat je makkelijk de vijand kan lokaliseren.

Vind jij het leuk om je gameplays te delen met vrienden of fans? Dan is de XSplit software echt geschikt voor jou. MSI geeft je bij aankoop van een gaming notebook of desktop gratis een jaarabonnement op XSplit, zodat je op een professionele manier je gameplay live kan streamen. Met de ingebouwde cromokey kan je bovendien kiezen dat alleen je lichaam in beeld is, zodat je jouw slaapkamer niet hoeft op te ruimen!


Conclusie

Conclusie

Onze conclusie? Het verschil tussen een gaming pc van MSI en een gewone desktop zit hem zowel in essentiële verschillen áls in kleine details.

Naar boven