CES 2018

Van plooibare tv’s tot slimme schoenen

Elk jaar in januari vindt de CES-beurs plaats in Las Vegas. Op deze technologiebeurs presenteren tal van fabrikanten de allernieuwste technologische snufjes en origineelste gadgets.

We zetten graag een paar van de opmerkelijkste trends voor jou op een rijtje.

 

Geselcteerde tag: ''

Oprolbaar 4K-scherm van LG

LG

Een oprolbaar 4K-scherm

LG pakt dit jaar uit met een plooibaar 65 inch-oledscherm dat je kan oprollen zoals een blad papier. Plooibare schermen zijn geen nieuw fenomeen, maar LG is wel één van de eerste producenten die volledig oprolbare televisies op de markt brengt.

Een aantal jaren geleden kwam LG al met een gelijkaardig concept, maar het desbetreffende scherm was toen slechts 18 inch groot. De voorgestelde toestellen zijn echter prototypes. Vorig jaar zei LG de oprolbare schermen tegen 2020 op de markt te introduceren.

Tags: lg oled tv

Microled technologie van Samsung

Samsung

Microled

Een ander sensationeel nieuwtje is de microledtechnologie van Samsung die in de ‘The Wall’ verweven zit. Deze zogenaamde microledtechnologie is vergelijkbaar met de oledtechnologie (organic light-emitting diodes): de verlichting van het scherm wordt ondersteund door de kleine deeltjes in de beeldplaat zelf, waardoor deze niet meer van achteren moet worden belicht. Hierdoor worden de televisies een stuk dunner én is de beeldweergave nog verfijnder en helderder!

Tags: samsung microled tv

Sony

Selfie mania

Sony stelt de nieuwe generatie aan Xperia-toestellen voor. Drie nieuwe smartphones doen hun intrede op de markt: de XA2, de XA2 Ultra en de L2. Ze hebben allen verschillende features en snufjes, maar één ding hebben ze gemeen: ze maken ongelooflijk goede selfies!

De XA2 en de XA2 Ultra zouden volgens Sony deel uitmaken van de mid-rangesmartphones, maar dat wil niet zeggen dat ze niet heel wat moois te bieden hebben. Beiden zijn voorzien van onder andere een Snapdragon 630-processor, een camera van 23 megapixels en 4K video-opnames. De XA2 Ultra heeft een iets groter scherm (6 inch) in vergelijking met de XA2 (5,2 inch). De Ultra heeft naast de 120-graden-superbreedbeeldcamera van 8 MP ook nog een 16-MP-camera, de Exmor RS™ for mobile-sensor en optische beeldstabilisatie.

De L2 daarentegen heeft een 5,5-inch scherm. Aan de voorkant heeft het toestel dezelfde 8MP-breedhoekcamera, maar aan de achterzijde is het aantal MP’s drastisch gezakt van 23MP naar 13MP. Algemeen kunnen we stellen dat deze smartphone ietsje minder performant is dan de andere twee voorgestelde modellen, maar nog steeds de topkwaliteit garandeert die we van Sony mogen verwachten.

Tags: sony smartphone gsm telefonie

Himirror

Selfie mania

De HiMirror is een intelligente spiegel die je make-uptutorials laat zien, huidverzorgingsadvies geeft en skincare goals stelt aan de hand van je huidtype. De spiegel zal je zo onder andere producten aanraden, maar kan je ook een update geven van het laatste nieuws en muziek afspelen.

Tags: himirror smart home

E-vone slimme schoenen

E-vone

Slimme schoenen

Het Franse bedrijf E-vone kwam op het spitsvondig idee om slimme schoenen te produceren. Ideaal voor op het werk, op reis of als je al een dagje ouder bent. Er zijn verschillende modellen beschikbaar: sneakers, werk- en wandelschoenen. In de zool zit een sensor die detecteert wanneer je valt of vreemde bewegingen maakt. De door jou gekozen contactpersoon krijgt dan een melding en kan je zo snel te hulp schieten. De schoenen zijn ook voorzien van een GPS, een gyroscoop en een versnellingsmeter. What a time to be alive!

Tags: e-vone

Naar boven