Docking stations

0 van 0 artikelen
Een docking station is een toestel dat verbinding maakt tussen diverse apparaten. In de klassieke betekenis is dit een station dat een laptop met randapparatuur als een printer, monitor, toetsenbord of muis laat communiceren. Maar een docking station kan ook een draagbare speaker zijn waaraan je een mp3-speler, iPod of andere toestellen kunt koppelen. Alles kan, als het maar muziek maakt!

Er komen steeds meer varianten van docking stations op de markt. Doorgaans dient de unit ook als laadstation voor mobiele apparaten. Om de ingebouwde versterker te voeden, halen veel speakers hun stroom uit een adapter voor het lichtnet. Sommige types beschikken ook over een oplaadbare accu of batterijen.

Dergelijke docking stations zijn ideaal om bijvoorbeeld in de slaapkamer of de werkkamer te gebruiken. Het leuke is dat u de muziek kunt beluisteren zonder hoofdtelefoon en dat u er met meerdere personen tegelijk naar kunt luisteren. Grotere en zwaardere speakers produceren trouwens meestal een betere geluidskwaliteit dan kleinere modellen. De kleine en compacte speakers zijn dan weer ideaal om mee te nemen op vakantie.

De meeste speakers beschikken over een klassieke aux-ingang waarop zowat elke mogelijke apparaten kunnen worden aangesloten. Vaak hebben de units ook draadloze verbindingsmogelijkheden als NFC, Bluetooth en DLNA. Overigens beschikken veel speakersets ook over een bijgeleverde afstandsbediening om het volume te regelen of door de afspeellijsten te navigeren. Handig toch!

Wat zou u nog meer willen? Misschien dit wel: sommige speakersets hebben een ingebouwde radio en vaak is er nog een klok met een wekfunctie aanwezig. Ideaal om wakker te worden met je favoriete muziek.

Is dit geen superleuk cadeau? Bij de vakman in uw buurt heeft u een heel ruime keuze aan de allerbeste prijzen. Uiteraard kun u ook online bestellen. Uw nieuwste aanwinst wordt dan snel aan huis geleverd en desgewenst geïnstalleerd.

U kunt maximaal 6 producten vergelijken

Producten vergelijken
Naar boven