3.jpg

Ontdek de mogelijkheden van 3D-printen

Het fenomeen van 3D-printen is niet langer een curiosum, of iets dat alleen wetenschappers gebruiken om te experimenteren of protheses te maken, maar iets dat meer en meer zijn weg vindt naar de modale huisgezinnen. Dat bewijzen ook deze twee nieuwe ST3DI 3D-printers. Die laten het toe om te werken met een uiteenlopend arsenaal aan materialen: van plastic en nylon over papier en hout tot gips, bioplastic en (nep)goud. Met deze grondstoffen kunnen vervolgens complexe objecten worden geprint, op eenvoudige wijze.

Wij hebben recent twee nieuwe, betaalbare en speels vormgegeven 3D-printers opgenomen in haar gamma die u kan komen uitproberen in een aantal pilot winkels. De 3D-printer ModelSmart Pro 200 kan gevuld worden met PLA (een sterke kunststof), hout of ABS (duurzame kunststof). De printsnelheid bedraagt 30 mm per seconde. Er is één roldrager, zodat er in één kleur wordt geprint.

De ModelSmart Pro 280 is iets complexer, met twee roldragers (voor een tweede kleur of voor ander materiaal), een printsnelheid van 100 mm per seconde, en naast de vullingen van de Pro 200 ook de mogelijkheid om te werken met PVA, ofte synthetische polymeer.

Deze compacte 3D-printers zijn gemakkelijk op te bergen en perfect in te zetten voor schoolopdrachten van kinderen, of voor de creatie van gebruiksvoorwerpen, zoals bijvoorbeeld plastic bekers. Ook sierraden zijn een mogelijkheid. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos, zeker als je weet dat commerciële 3D-printing nog steeds in de kinderschoenen staat. Wie weet wat over enkele jaren allemaal mogelijk zal zijn…

Naar boven