7.jpg

Bescherm je huis tegen ongewenste indringers

Eerst even de feiten: in ons land waren er in 2014 maar liefst 60.000 inbraken. Dat is er één om de zes minuten. Als gevolg daarvan geeft 1 op 3 Belgen aan dat ze zich onveilig voelen. Dat zijn geen bemoedigende cijfers. Uiteraard kan je als eigenaar/bewoner zelf de nodige voorzorgen nemen. Bijvoorbeeld door je sleutels goed te bewaren, alles goed af te sluiten als je het huis verlaat, en niet al te duidelijk te laten merken dat je op vakantie gaat, bijvoorbeeld door alles goed af te sluiten of de post te laten uitpuilen maar wel door de buurman te laten ophalen.

Met alarmsystemen zoals Gigaset of Devolo is het perfect mogelijk om uw huis te beschermen tegen ongewenste indringers. Ze merken bijvoorbeeld op wanneer je deur op en dicht gaat. Doorheen de jaren zijn deze systemen op een pak complexer geworden. Hierdoor zijn ze zelfs in staat om op te merken wanneer iemand met geweld je deur probeert in te beuken. Meteen gaat er dan een schel alarm af dat je met een druk op de knop kan afzetten. Hierbij is het ook mogelijk een ruimtesensor te installeren, want niet alle inbrekers komen netjes door de voordeur. De sensor detecteert elke mogelijke beweging of poging om het raam open te doen. Dit alles is perfect te bedienen vanop je smartphone. Je kunt simpelweg aangeven wanneer je thuis bent of niet. De app geeft bijvoorbeeld aan wanneer je deur open- of dichtgaat.

Met een veilig gevoel een stapje in de wereld zetten kan met het Panasonic Home & Control system. Als de babysit je kleine spruit in zijn of haar bedje heeft gelegd, kun je vanop je smartphone een oogje in het zeil houden. Het systeem stuurt ook automatisch signalen als er beweging is gedetecteerd óf een deur geopend wordt. Het alarmsysteem is perfect te installeren naar eigen goeddunk. Er moet op geen enkel moment een boor aan te pas komen.

Branden doden en verwonden nog steeds te veel mensen in België. Nest komt daarom op de markt met zijn Nest Protect, een gloednieuwe branddetector die zelfs de meest minuscule deeltjes detecteert die door brand worden geproduceerd. Oude detectoren die koolmonoxide detecteren hebben veelal een levensduur van 7 jaar. De Nest Protect daarentegen heeft een elektrochemische koolmonoxidesensor die wel tot 10 (!) jaar meegaat. De Nest Protect garandeert dus een langere levensloop dan andere modellen én de veiligheid van u en uw gezin!

Enkele criteria om rekening mee te houden bij de aankoop van een beveiligingssysteem:

 1. Oppervlakte
  Wil je een alarmsysteem aanschaffen? Bekijk dan best eerst wat je concreet wilt beveiligen en/of waar je sensoren wilt hangen. Indien het binnen de perken valt, voldoet een Panasonic Home & Control starterkit. Indien je later nog wilt uitbreiden, is het perfect mogelijk om nog extra sensoren, camera’s of montoring aan te kopen.
   
 2. Budget
  Maximale bescherming aan een minimale prijs is perfect mogelijk met ons veiligheidsassortiment. Aan elk systeem of apparaat is een basisprijs verbonden, toch is het mogelijk om naar voorkeur het systeem uit te breiden.
   
 3. Kwaliteit
  De merken waarmee wij in zee zijn gegaan, zijn de beste in hun vakgebied. Ze hebben een solide reputatie omtrent hun veiligheidsproducten. De toestellen worden grondig getest vooraleer ze op de markt komen, wat ervoor zorgt dat de kinderproblemen tot het minimum beperkt worden.
Naar boven