4.jpg

Ecocheques: nu ook voor sodamachines en stofzuigers

Zoek je nog een nuttige besteding voor je ecocheques? Er is meer mogelijk dan je denkt! Zo kan je je ecocheques bij ons gebruiken voor een zeer brede waaier aan producten: van zuinige wasmachines en koelkasten over televisies met ecolabel tot ledlampen en fietsgps’en. Maar wist je dat je ook stofzuigers en zelfs sodamachines bij ons kunt betalen met ecocheques? Een toelichting.

Sleur jij ook nog wekelijks met petflessen en blikjes uit de supermarkt? Spaar je rug én het milieu en kies voor SodaStream, een handig toestel waarmee je in een handomdraai zelf bruiswater, frisdranken en sprankelende cocktails maakt. Goed om weten is dat je, vanaf dit jaar, zo’n sodamachine kunt betalen met ecocheques. Een logische aanvulling van de lijst, want dankzij dit toestel vermijd je onnodig flessenverbruik. SodaStream is een ‘Actief Groen’ product wat wil zeggen dat je door dit product te kopen bijdraagt aan de vermindering van de CO2 voetafdruk. Goed om weten is dat de siropen van SodaStream bovendien slechts de helft van de zoetstoffen bevatten van frisdranken uit de supermarkt. Bovendien gebruikt SodaStream natuurlijke rietsuiker voor de meeste van zijn siropen en zijn er ook Stevia Light siropen beschikbaar.

Je stofzuiger aan vervanging toe? Koop er dan nu eentje met je ecocheques. Sinds september 2014 is elke stofzuiger voorzien van een Europees label dat je informeert over de energieklasse (A tot G), maar ook over het jaarlijks energieverbruik, de doeltreffendheid - zowel op harde vloeren als op tapijt – en de stofuitstoot. Alle stofzuigers met een B-label of beter komen, dit sinds 1 juni dit jaar, in aanmerking voor ecocheques… en dat zijn er ondertussen heel wat. Enkel dure modellen, denk je? Absoluut niet. Afhankelijk van je verwachtingen en je budget, kun je kiezen voor een stofzuiger van € 99,00 tot € 579,95. Naar aanleiding van de nieuwe regelgeving ontwikkelde Siemens bijvoorbeeld een innovatieve generatie Q8.0 en Z5.0 powerSensor stofzuigers met slimme technologieën die de prestaties ondanks het lager energieverbruik aanzienlijk opschroeft. Sommige modellen kunnen ondertussen zelfs een AAAA-label voorleggen, zoals de UltraOne Quattro van Electrolux en de Complete C3 Electro Ecoline van Miele, wat inhoudt dat deze stofzuigers zowel op vlak van energieverbruik, stofopname op harde vloer en tapijt, alsook wat stofuitstoot betreft, uitstekend scoren. Fan van de zakloze Dyson stofzuigers, bekend omwille van het behoud van de zuigkracht, heb je een ruime keuze. Graag een volledig overzicht? Met een muisklik krijg je op onze site alle ecocheques-stofzuigers netjes op een rij. Kijk en vergelijk is het motto.

Naar boven