00000000.jpg

Koken met kids: hoe begin ik eraan?

Koken met kids is gegarandeerd fun. Samen met mama en papa iets maken en daarna het resultaat delen en opsmullen… dat schept voldoening voor jong en oud. Wacht dus niet tot het volgende verjaardagsfeestje maar ga meteen aan de slag. Zelf niet meteen een keukenpiet of keukenprinses? Geen zorg! Mits de nodige hulpmiddeltjes wordt het zowel letterlijk als figuurlijk kinderspel.

Samen bakken

Favoriete bezigheid n° 1: samen bakken! Hiervoor heb je een ruime keuze aan bakvormen in verschillende materialen, maten en vormen. Maar het kan ook nog makkelijker. Bijvoorbeeld met de elektrische cupcake maker met anti-aanbakplaat: lekker, snel en bovendien energiezuinig aangezien je de hele oven niet hoeft op te warmen. Zeer geliefd bij het jonge volkje zijn ook de cakepops: bolvormige cakejes op een stokje, net een lolly. Dit kan net zo eenvoudig met de cakepop maker. Wafeltjes zijn uiteraard ook steeds een succes. Niet alleen de smaak maar ook de vorm maakt het verschil. Wat dacht je van hartjes? Zowel verkrijgbaar bij Fri Fri als Domo. Ook heel leuk is het Domo Waffle Party wafelijzer voor kleine vanillewafeltjes… ideaal voor kleine handjes en mondjes.

Decoreren en amuseren

Geen volwaardige gebakjes zonder decoratie, uiteraard. Het receptenboekje van Domo Waffle Party zorgt voor heel wat inspiratie: van Tasty tiramisu over Coco crazy tot Pink fluffy. Uiteraard kun je ook je eigen fantasie de vrije loop laten. Handige hulpjes zijn de Decoration Tool van Cuisipro: van uitsteekvormpjes voor de rolmarsepein of suikerpasta – voorzie ook een goede deegrol - over knijpflessen voor toppings en botercrèmes tot decoratiepennen voor het fijnere werk.

IJsprinses

Ook roomijs smaakt altijd maar is nog zoveel beter en romiger als je het zelf maakt. Van eenvoudig vanilleroomijs tot iets complexere sorbets of yoghurtijs… met een automatische ijsbereider en hulp van je kinderen is succes gegarandeerd. Zelfs de hoorntjes bak je zelf dankzij de ijshoorntjesmaker van Domo. Smullen maar!

Supereenvoudige traktaties

Moet het snel of mag het allemaal nog wat eenvoudiger? Wat dacht je van homemade popcorn. De popcornmaker – handig maar vooral ook veilig - maakt van een handvol pofmaïs een grote schaal popcorn in minder dan 3 minuten. En dankzij het transparante deksel kunnen de kinderen het pofspektakel nauwlettend in het oog houden. Leuk én lekker.

Gezonde smoothies en sapjes

Nood aan vitamines? Laat je kinderen assisteren – uiteraard onder nauw toezicht - bij het maken van gezonde sapjes en smoothies. Wat ze zelf maken, lusten ze sowieso liever. Handige sapcentrifuges halen het beste uit verse groenten en fruit. Uitgebreid uitgetest (mét kids) en goedgekeurd is My Blender van Domo. Zij vullen de beker, die tevens dienst doet als drinkbus, met de ingrediënten waarna je hem op de blender klikt en alles kort maar krachtig mixt. Drinkbus vervolgens losschroeven, dop erop en slurpen maar!

Naar boven