0000000.jpg

Waar moet ik op letten bij aankoop van een barbecue?

Niets zo leuk als samen met vrienden en familie buiten kokkerellen. Maar welke barbecue kies jij? De keuze is niet alleen afhankelijk van je voorkeur voor elektriciteit, gas of houtskool maar ook van je culinaire ambities. Wij helpen je graag bij je keuze.

Elektrische barbecue: plug & grill

Ben je vooral uit op gebruiksgemak en eenvoud? Dan is een elektrische barbecue, die je eenvoudigweg in het stopcontact steekt, waarschijnlijk iets voor jou. Niet bedoeld voor complexe gerechten of grote gezelschappen, maar wel om gezellig rond de tafel hapjes te grillen. Onder de elektrische barbecues zijn er heel wat handige tafelmodellen die ideaal zijn voor party cooking: ieder bakt zijn eigen vlees, vis of groenten waardoor er niemand aan tafel ontbreekt. Diverse toestellen hebben een afneembare bakplaat, al dan niet met antiaanbaklaag, waardoor ook het schoonmaken achteraf een makkie is. Extra voordeel: deze toestellen op elektriciteit mogen ook binnenshuis gebruikt worden.

Charme van houtskool

Ben jij meer een fan van houtskool en het oergevoel van écht vuur? Maar toch liefst niet al te veel gedoe met het aanmaken? Ook dan hebben we voor jou een oplossing met de Lotus Grill. Deze kleurrijke en rookvrije houtskoolbarbecue is in geen tijd gebruiksklaar dankzij de geïntegreerde ventilator – die simpelweg werkt op AA batterijen - en het aansteekschaaltje voor brandpasta. Het luchtcirculatiesysteem laat bovendien toe om de temperatuur te regelen, wat niet altijd evident is bij houtskoolbarbecues. En na gebruik mogen zowel het rooster als de binnenste schaal in de vaatwasser.

Culinaire mogelijkheden met gas

De populariteit van gasbarbecues groeit gestaag, trouwens net zoals de culinaire mogelijkheden van de nieuwste modellen. De voordelen van gas zijn legio: direct klaar voor gebruik en regelbare temperatuur. Graag een dik stuk vlees of zelfs een heel gebraad? Kies dan voor een model waarmee je onder gesloten deksel kunt garen. Je barbecue wordt dan als het ware een oven waarin de lucht circuleert. Of wat dacht je van een kipje aan het spit? Dat kan perfect op een barbecue met infrarood grillspitbrander. Wie ook graag buiten de pasta kookt of sausjes opwarmt, kiest best voor een model met zijbrander. Diverse modellen hebben de allures van een heuse mobiele buitenkeuken met opbergruimte voor de toebehoren. Het aantal branders, en daarmee ook het grilloppervlak, is bepalend voor de capaciteit van de buitenkeuken: van modellen met 1 dubbele brander (tot 8 pers.) over toestellen met 3 dubbele branders (14 personen) tot zelfs 4 dubbele branders (18 pers.). Een waaier aan accessoires vervolledigt de mogelijkheden: van wok over pizzaplaat tot gevogeltestomer. Ideaal voor wie de culinaire uitdaging niet schuwt, ook in open lucht.

Naar boven