000.jpg

Fit & gezond

Een goede gezondheid heeft onderhoud nodig. Goede eetgewoontes en voldoende beweging zijn daarbij primordiaal. Vernuftige elektronische snufjes zoals slimme weegschalen, activity trackers en hartslagmeters helpen je niet alleen je gewicht te behouden maar ook om voldoende te bewegen en je gezondheid op te volgen.

Slimme weegschaal

Een weegschaal maakt deel uit van de standaarduitrusting van elke badkamer. Maar wist je dat er weegschalen zijn die nog meer kunnen dan je gewicht meten? Sommige modellen hebben een speciale Body Mass Index-functie en informeren je over de verhouding van je gewicht ten opzichte van je lengte. Of wat dacht je van een weegschaal die een complete lichaamsanalyse maakt en niet alleen je BMI maar ook je vetpercentage, vochtgehalte, bot- of spiermassa berekent en de gegevens doorstuurt naar je pc. Ook handig is de ‘connected’ weegschaal met bijhorende app die je aan de hand van overzichtelijke grafieken informeert over je gewichts- en BMI-evolutie. Dit motiveert om het telkens beter te doen en je persoonlijk doel nauwgezet op te volgen.

Activity trackers

Nood aan meer beweging? Dan kan een activity tracker vast voor de nodige motivatie zorgen. Zo is er onder meer de compacte Fitbit Zip je bijvoorbeeld aan de broeksriem vastklikt. Hij telt het aantal stappen, de afgelegde afstand én de verbrande calorieën. Dankzij Bluetooth synchroniseert deze stappenteller al deze gegevens draadloos met je smartphone of tablet waarna je je prestaties kunt bekijken. Stel jezelf een doel, daag je vrienden uit en verleg je grenzen. Nog een stapje verder gaan de smartbands, zonder of met display en uurwerkfunctie al naargelang het model, maar wel steeds ‘connected’ met je smartphone. Naast je bewegingsactiviteiten analyseren ze bovendien je slaapkwaliteit en hebben een ingebouwde wekker met trilfunctie. De Garmin Vivosmart geeft je bovendien een signaal wanneer het tijd is om even te bewegen, ook op de werkvloer. Hij zendt je bovendien een signaal telkens je een sms, e-mail of oproep op smartphone ontvangt, waardoor deze Vivosmart qua functionaliteit enigszins met een Smartwatch overlapt.

Smartwatch

Want inderdaad, er bestaan ook handige Smartwatches – weliswaar iets groter dan de fashionable smartbands - die de functies van een activity tracker combineren met tal van andere mogelijkheden zoals die van een GPS én hartslagmeter. Ze informeren je waar je bent en welke afstand je hebt afgelegd. Sommige modellen hebben dus ook een hartslagmeter in de vorm van een ingebouwde sensor of een externe hartslagmeter in de vorm van een band. Daarnaast blijft een smartwatch uiteraard hét device bij uitstek om meldingen te ontvangen van inkomende e-mails en sociale media en kun je dankzij de installatie van apps de functionaliteit naar wens verder uitbreiden. Fervente sportlui voor wie al deze functies niet hoeven, kunnen uiteraard opteren voor een sporthorloge met realtime hardloopgegevens zoals afstand, tempo en tijd. Is het je vooral om je hartslag te doen, dan kun je ook gewoon voor een hartslagmeter kiezen. Aan jou de keuze.

Naar boven