00.jpg

Haarverzorging

A bad hairday? Niet als het aan ons ligt! Wij adviseren je graag bij de keuze van hét toestel dat ook jouw haar helemaal in de plooi krijgt, welk haartype of kapsel je ook hebt of verkiest. Van haardrogers en blaasborstels over krul- en stijltangen tot tondeuse... jouw haar is ook onze bezorgdheid.

Haardrogers en blaasborstels

Blazen doen ze allemaal, maar toch is de ene haardroger zeker de andere niet. Het onderscheid zit hem onder meer in het vermogen met eventuele turbofunctie, de motorkwaliteit, de temperatuurregeling en de accessoires met onder meer een diffuser voor meer volume en een hulpstuk om te ontkrullen. Sommige modellen hebben een ionengenerator die statisch haar voorkomt en de doeltreffendheid van haarverzorgingsproducten vergroot. Heel wat haardrogers kunnen ook koude lucht blazen, ideaal om het haar na het stylen te fixeren. Heb je broos haar, dan kun je een model met thermosensor overwegen. Dit zorgt voor de optimale droogtemperatuur en voorkomt overhitting. Handig is ook de sensorfunctie die maakt dat de haardroger automatisch in stand-by gaat wanneer je hem neerlegt. Gebruik je de haardroger altijd in combinatie met een brushborstel, dan vormt een blaasborstel een goed alternatief. Deze heeft een roterende borstel met twee draairichtingen en vaak ook ionische technologie die statische elektriciteit elimineert. Sommige modellen hebben een instelbare temperatuur, verschillende hulpstukken en zelfs een stoomfunctie waardoor je haar kunt stylen zonder het eerst te wassen.

Stijl- en krultangen

Fan van trendy sluik haar of romantisch krullende lokken? Een stijl- of krultang zijn dé hulpmiddelen bij uitstek om je kapsel af te werken. Gebruik je ze regelmatig, kies dan voor een model met keramische laag of, in het geval van de stijltang, met volledig keramische platen al dan niet met titanium deeltjes. Deze garanderen een gelijkmatige warmtespreiding en voorkomen dat het haar beschadigd wordt. Sommige stijltangen hebben afgeronde of flexibele platen waardoor je er ook een zekere slag mee aan je haar kunt geven. Diverse modellen laten een temperatuurregeling toe, hebben een ionische werking en/of een stoomfunctie die de vochtbalans herstelt. Heb je dik en veel haar? Kies dan sowieso voor een stijltang met voldoende grote en lange platen. Dit werkt aanzienlijk sneller. Liever krullen? Dan heb je de keuze uit verschillende krultangen waaronder de volautomatische Babyliss Curl Secret krultang met aanpasbare temperatuur en drie verschillende kruleffecten.

Tondeuses

Een kort kapsel? Dit kan je makkelijk zelf onderhouden met een tondeuse en zo bezoekjes aan de kapper uitsparen. Bedenkt eerst hoe kort je het haar wenst? Diverse tondeuses worden geleverd met verwisselbare kammen en al dan niet gemotoriseerde en zelfs digitaal instelbare lengte, eventueel zelfs met geheugenfunctie. Sommige tondeuses hebben een zeer breed bereik: van 0,5 tot 42 mm. Met sommige modellen kun je ook de baard trimmen. Overweeg tot slot of je al dan niet een draadloos toestel wenst. Dit zorgt voor meer bewegingsvrijheid maar maakt wel dat je het regelmatig moet opladen. Sommige modellen kun je zowel met als zonder snoer gebruiken. Een waaier aan mogelijkheden.

Naar boven