00.jpg

Welke smartphone past bij u?

Het aanbod smartphones is werkelijk overweldigend, en elke dag komt er bij wijze van spreken wel een nieuw toestel uit. Hoe weet u welke smartphone het best bij u past? Het eerste wat u moet bepalen, is hoe veeleisend u bent.

Wie dat niet is, en vooral een scherp geprijsde smartphone wenst, kan een goede zaak doen met een Wiko Birdy, een 4G-telefoon van Franse makelij met een 1,3 GHz processor en Android-besturingssysteem. Wiko mikt op het jongerensegment, dat doorgaans niet de budgetmogelijkheden van een volwassene heeft. De Birdy is uitgerust met mp3, FM-radio, en twee camera’s: een 5 megapixelcamera achteraan, en een kleinere vooraan, ideaal voor selfies. En dat allemaal voor een spotprijs. Naast de Birdy zijn er trouwens nog heel wat van dergelijke ‘jongerenfoons’.

Ook een topper in de budgetcategorie is de de Huawei Ascend P7, de eerste Huawei die draait op het mobiele besturingssysteem Android 4.4.2 (KitKat). Dat maakt hem heel gebruiksvriendelijk, wat, in combinatie met zijn dikte van amper 6,5 millimeter, tot één van de handigste en meest compacte smartphones maakt.

Wie wél het nodige budget voor een smartphone overheeft, en wil uitpakken met het design en de features van zijn toestel, die kan vandaag weinig mis doen met de huidige paradepaardjes van Samsung: de S6 en vooral S6 Edge met gebogen scherm. Uitgerust met een 5.1 inch-scherm met QHD-resolutie, geniet u van een pixeldichtheid van 2540 bij 1440, of omgerekend 577 ppi. Dankzij een vernieuwde versie van Touchwiz zijn deze toestellen ook heel gebruiksvriendelijk. Het gebogen scherm van de Edge biedt dan weer de extra functionaliteit van Facebook- of Whatsapp-meldingen in de rand.

Ook met de Sony Xperia Z2, die lange tijd in mysterie was gehuld en waarvan de productie vertraging opliep door de massale wereldwijde vraag en voorbestellingen, zult u ongetwijfeld scoren. Zeker als u weet dat het 5,2 inch-scherm van dit toestel maar liefst 20,7 megapixels heeft, en bovendien het allereerste Live Colour LED-display ter wereld huisvest, goed voor een ongeziene kijkervaring. Met dit toestel draagt u uw Full HD-televisie gewoon op zak.

Ook de leeftijd kan een rol spelen in de keuze van uw smartphone. Zo zijn senioren, die doorgaans weinig vertrouwd zijn met state-of-the-art smartphone-technologie, heel erg gebaat met een Doro PhoneEasy: efficiënte, stijlvol ontworpen en vooral heel gebruiksvriendelijke toestellen van Zweedse makelij. De bolle, brede toetsen, tekstvoorspellende functie, directe geheugen en aparte toets voor sms’en en bellen – alles is ontworpen om het de niet-geoefende smartphone user zo gemakkelijk mogelijk te maken. Trouwens: senioren hoeven eigenlijk niet eens een aangepast toestel kopen. Zo zijn er ook apps die gelijk welk smartphone-scherm tot een gebruiksvriendelijk geheel omtoveren. De gratis app Simple Senior Phone bijvoorbeeld maakt van om het even welke hypermoderne Android-smartphone een toestel op maat van moderne senioren.

Naar boven