0000.jpg

Hoe kiest u de audio-oplossing die bij u past?

Er is de laatste jaren heel wat veranderd op audio-gebied, nieuwe toepassingen zoals streamingdiensten, internetradio, multiroom audio en draadloze luidsprekers zijn op korte tijd heel populair geworden.  Waar  vroeger meestal maar één radio in huis was, hebben tegenwoordig al veel gezinnen meerdere systemen in verschillende kamers.

De plaats waar er naar muziek geluisterd wordt,  is dan ook een belangrijk criterium om een correcte keuze te maken. In de woonkamer bijvoorbeeld,  worden de meeste audiosystemen gekoppeld aan de tv en vervullen ze een dubbele functie: aangenaam naar muziek luisteren én het geluid van de tv verbeteren. Zoekt u iets eenvoudigs, stijlvol en met  zo weinig mogelijk kabels, dan is een soundbar zoals de Samsung HW-J550 met zijn draadloze subwoofer een prima oplossing.  Hogerop in het gamma vindt u toestellen met meer dynamiek, klankdetail, een betere spreiding en zelfs een klankaanpassing  aan de kamerakoestiek voor een intensere cinemaervaring.  De nieuwe Bose Lifestyle SoundTouch 135 is hier een mooi voorbeeld van. De echte filmliefhebber verkiest nog steeds 5.1 surround met 5 losse luidsprekers en een subwoofer om het geluid weer te geven zoals de regisseur het bedoeld heeft. Heel wat merken bewijzen hierbij dat je met kleine luidsprekers een groots kamervullend geluid kunt produceren. Houdt u van een strak design, dan zijn inbouwluidsprekers een prima optie; perfect gecamoufleerd in het plafond of in de muur moeten ze zeker niet onderdoen voor opbouwluidsprekers.

De huidige  compacte  internetradio’s laten u dan weer swingen achter het fornuis. Met een eenvoudige bediening op het toestel of een handige app op uw smartphone zijn alle zenders van de wereld direct te beluisteren. Verstaanbaarheid en een goede spreiding zijn belangrijke klankeigenschappen in de keuken.  De Sonos Play 3 draadloze luidspreker combineert deze twee met een eenvoudige bediening. ’s Morgens in de badkamer naar het nieuws of weer luisteren vereist een heldere en open klank in een compact formaat.  Een eenvoudige digitale FM radio kan dan volstaan maar je eigen muziek streamen via bluetooth genietend van een warm badje met de LG H3 multiroom speaker maakt het helemaal af. In de slaapkamer is natuurlijk de wekkerradio nog  steeds  populair maar kiest men hier steeds vaker voor een multiroom oplossing die u laat ontwaken met uw favoriete muziekgroep of afspeellijst.

Naar boven