Met ons Belgisch weertje is een droogkast voor de meeste gezinnen een zegen. De nieuwste droogkasten zijn bovendien zo zorgzaam, dat u er zo goed als alles in kan en met een gerust hart mag drogen. En wat met het verbruik? Goed nieuws! Dankzij de warmtepomptechnologie valt ook dit reuze mee.

Wij helpen u niet alleen bij de keuze van het juiste merk, model, capaciteit en maximale snelheid, ook voor de installatie & dienst na verkoop van uw droogkast kunt u terecht bij één van onze Selexion winkels.

 
 

Hoe de juiste droogkast kiezen?

Bij Selexion kunt u kiezen uit een 100-tal verschillende droogkasten. Verschillende criteria zijn belangrijk bij het kiezen van de juiste droogkast:

  • Luchtafvoer of condensatie: we kunnen alle droogkasten grofweg onderverdelen in twee grote categorieën: de luchtafvoerdroogkasten en de condensatiedroogkasten. Bij een afvoerdroogkast wordt de vochtige lucht door een slang via een gat in de muur of een raam naar buiten geleid. Is dit niet mogelijk, dan vormt een condensatiedroogkast - die geen luchtafvoer behoeft - een goede oplossing. Het vocht condenseert en komt terecht in een waterbak die u regelmatig dient te ledigen of wordt, indien mogelijk, rechtstreeks naar een waterafvoer geleid.
  • Warmtepomptechnologie: sterk in opmars zijn de droogkasten met warmtepomptechnologie. Deze werken volgens hetzelfde principe als een condensatiedroger, dit met het grote verschil dat de warme lucht niet de kamer wordt ingeblazen maar wordt gerecupereerd en opnieuw de trommel ingaat. Het zijn dus energiezuinige condensatiedroogkasten. Warmtepompdrogers zijn doorgaans duurder in aankoop, maar aanzienlijk energiezuiniger waardoor het u aan het einde van de rit toch goedkoper uitkomt. Doordat ze drogen aan een lagere temperatuur kunt u er vaak ook delicaat wasgoed in kwijt.
  • Het energielabel: net als bij de wasmachines, loont het ook bij droogkasten zeker de moeite om energielabels te vergelijken. De zuinigste warmtepompdrogers hebben een energielabel A++ of A+++, terwijl traditionele drogers het vaak met een C of B moeten stellen. Ter indicatie: een toestel met A++ verbruikt maar een derde van de stoom in vergelijking met een droogkast met een B label. Verder informeert het energielabel u onder meer ook nog over het energieverbruik per jaar, de duur van de droogbeurt bij een standaard katoenprogramma, de condensatie- en efficiëntieklasse, de capaciteit en het geluidsniveau.
  • Wat de maximale trommelinhoud betreft, doet u er goed aan deze af te stemmen op de capaciteit van uw wasmachine.
 
 
Droogkast met ecocheques

Wist je dat je bij Selexion een droogkast met energielabel A++ of zuiniger kunt aankopen met ecocheques?

 
 

Welk droogkast model kiezen?

 

Luchtafvoerdroogkast Bij een luchtafvoerdroogkast wordt de vochtige lucht door een slang via een gat in de muur of een raam naar buiten geleid.
Condensatiedroogkast Bij een condensatiedroogkast is geen luchtafvoer nodig; het vocht condenseert en komt terecht in een waterbak die u regelmatig dient te ledigen of wordt, indien mogelijk, rechtstreeks naar een waterafvoer geleid.
Droogkast met warmtepomptechnologie Droogkasten met warmtepomptechnologie werken volgens hetzelfde principe als een condensatiedroger, met het grote verschil dat de warme lucht niet de kamer wordt ingeblazen maar wordt gerecupereerd en opnieuw de trommel ingaat.
Wasdroogcombinatie Voor wie niet veel ruimte heeft, vormt een wasdroogcombinatie – wasmachine en droogkast in één - een goede oplossing.
 
 

Droogkasten per merk

Bent u erg tevreden over de huishoudtoestellen van een bepaald merk die u reeds heeft? Dan kan u ook een droogautomaat van dit merk aanschaffen. Bij Selexion vindt u droogkasten van heel wat verschillende merken, met name Miele, Beko, AEG, Siemens, Bosch, LG, Samsung, Whirlpool, Bauknecht, Zanussi en Electrolux. Zo vindt u zeker een merk dat aansluit bij uw wensen en behoeften.

Nog geen bepaald merk in gedachten? Wij hebben voor u een handig overzicht gemaakt van alle droogkast merken.

 
 

Droogkast prijzen vergelijken

Een combinatie van verschillende factoren, met name het merk, de trommelinhoud, het energielabel, model, enz. bepalen de prijs die u betaalt voor uw droogkast. Op onze website vindt u alle prijzen van onze droogkasten terug.

U kan eenvoudig alle droogkasten vergelijken en de goedkoopste droogkast kiezen op basis van productkenmerken die u belangrijk vindt.

 
 

Droogkast betalen met ecocheques

Heeft u ecocheques ontvangen van uw werkgever? En houdt u graag uw elektriciteitsrekening onder controle? Dan loont het zeker de moeite om een nieuwe droogautomaat te overwegen.

Alle droogkasten met een energielabel A++ en A+++ komen in aanmerking voor ecocheques waarmee u terecht kunt bij een Selexion vakman in uw buurt. Hij zal u graag persoonlijk adviseren en vast ook vertellen dat de nieuwste generatie droogkasten met warmtepomptechnologie een stuk energie-effiënter zijn dan de oudere toestellen die niet zelden echte elektriciteitsvreters blijken, zeker wanneer u de droogtrommel vaak gebruikt. Samen met de koelkasten zijn droogautomaten vaak verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van het huishoudelijk elektriciteitsverbruik, dus loont het zeker de moeite om te kiezen voor een energie-efficiënt toestel en uw oude droogkast eventueel voortijdig te vervangen door een zuiniger exemplaar.

Meer informatie over de mogelijkheden? Check dan onze website of wip even binnen bij uw Selexion vakman. Vind een Selexion winkel.

 
 

5 innovatieve droogfuncties en -features

Drogen zonder zorgen? Het kan met de nieuwste droogkasten die qua technologie niet hoeven onder te doen voor de wasmachines met wie ze ondertussen een haast onafscheidelijk duo vormen. Enkele bijzondere kenmerken toegelicht.

1. Sensorgestuurd drogen
De meeste droogkasten zijn uitgerust met sensoren die het droogproces automatisch stoppen wanneer de gewenste droogtegraad bereikt is. Goed voor het textiel, de elektriciteitsrekening én het milieu.

2. Wol en zijde
Verschillende warmtepompdrogers bieden een aangepast programma om nu ook wol en zijde veilig te drogen. Zo heeft onder meer de nieuwe ProTex Plus droogkast van AEG met warmtepomp, energielabel A+++ en AbsoluteCare-systeem een Woolmark Blue label wat aangeeft dat ze veilig wolproducten met label ‘handwas’ kan drogen.

3. Stoom
Sommige droogkasten bieden een speciaal droogprogramma aan waarbij het textiel behandeld wordt met stoom. Zo zijn er de Miele droogkasten met SteamFinish die het wasgoed zichtbaar gladder maakt. De nieuwe Whirlpool Supreme Care droger biedt nu ook een SteamCare optie, ideaal voor uw delicaatste stukken.

4. Zelfreinigende condensor
Naast de pluizenfilter dient u ook de condensor van uw droogkast regelmatig te reinigen, tenzij u voor een toestel met zelfreinigende condensor kiest van bijvoorbeeld Miele, Siemens en Bosch. Een schone condensor zorgt voor een constant laag energieverbruik en ongewijzigde programmaduur.

5. Heerlijk geurtje
Dankzij de Miele FragranceDos geurflacons is het wasgoed niet alleen heerlijk zacht, maar krijgt het ook een heerlijk geurtje. Keuze uit vijf parfums.

 
Naar boven