Hoe werkt Smappee?

 

Smappee detecteert je belangrijkste toestellen

Wist je dat apparaten een unieke elektronische handtekening hebben? Smappee maakt daar handig gebruik van om de belangrijkste elektrische toestellen in je woning te detecteren. Smappee luistert als het ware naar de elektrische stroom in huis en hoort wanneer toestellen in- en uitgeschakeld worden. Elk toestel dat in- en uitgeschakeld wordt, heeft zijn eigen ‘melodie’. Een lamp van 60 watt ‘klinkt’ heel anders dan een koelkast van diezelfde 60 watt. Zo kan Smappee ze van elkaar onderscheiden. Smappee meet niet alleen de totale energieconsumptie in je woning, maar ook nog eens van elk herkend toestel afzonderlijk. Via de app kan je dan gegevens van meer dan 30 toestellen bekijken.

Uw energieverbruik wordt in kaart gebracht

Van zodra Smappee een toestel heeft herkend, kan hij het afzonderlijke verbruik ervan meten. Na ongeveer een maand heeft hij genoeg data verzameld om een gedetailleerde elektriciteitsfactuur te maken. Zo zie je hoeveel elk toestel die maand heeft verbruikt, én krijg je een voorspelling hoeveel dat toestel je per jaar zal gaan kosten. Een ideale manier dus om energievreters op te sporen en te ontdekken welke toestellen niet (meer) energie-efficiënt zijn. En zo weet je ook meteen waar je kan besparen!

 
 

De Smappee app

De realtimegegevens over je energieverbruik en bijhorende kosten krijg je via de app te zien op je tablet of smartphone. Download hier de gratis Smappee-app voor iOS of Android.

download voor Androiddownload voor iOS

 
 

Installatievideo

Is de installatie en het gebruik van de Smappee energiemonitor écht zo eenvoudig? Bekijk onderstaande video en oordeel zelf.

 
 
 
 

FAQ

Als je een Smappee energiemonitor koopt, krijg je een doos met daarin:

  • • 1 Smappee-monitor
  • • 3 stroomklemmen
  • • 1 netsnoer 230V
  • • 1 Comfort PlugTM waar je toestellen vanop afstand mee kan bedienen(draadloos 433 MHz)

Voor de Smappee-monitor heb je een internetaansluiting met wifi en een stopcontact nodig. De Smappee-app kan je gratis downloaden op je smartphone of tablet (Apple iOS 7.1+, Android 4.0+). De webversie kan je bekijken via de knop “My Smappee” in de navigatie bovenaan deze site.

Ja, Smappee kan zowel op installaties met 3x230V als 3x400V+N worden aangesloten. In dit geval worden drie stroomklemmen over de kabels aangebracht.

Voor wie zonnepanelen heeft, is er de Smappee solar energiemonitor. Die meet niet alleen de energie die je verbruikt, maar ook de opbrengst van je zonnepanelen. Bovendien berekent hij je correcte huishoudelijk verbruik door het onderscheid te maken tussen de stroom die van het net komt en de stroom die je met je PV-installatie produceert.

Smappee hecht veel belang aan de privacy van zijn klanten. Alle geregistreerde gegevens worden dan ook strikt anoniem bewaard.

Nee, je betaalt geen abonnementskosten. De enige kost is de éénmalige aankoop van het toestel. De app en alle volgende updates zijn gratis.

Als je gericht maatregelen treft, kan je tot 30% besparen op je elektriciteitsfactuur Voor een gemiddeld gezin komt dit neer op ongeveer €200 per jaar, wat dus betekent dat je je Smappee in één jaar tijd terugverdient.

 
Naar boven