Je stapt ‘s morgens uit bed met een slaperig hoofd. Nog voordat je wat wakker bent, ben je ervan overtuigd: dit gaat geen fijne dag worden. Met een of meerdere drukken op de kop is de held van de dag daar: de goede, dampende kop koffie. Je bent toch klaar om de dag te trotseren!

Anno 2017 zet je koffie van horecakwaliteit met een machine die automatisch bonen maalt, perfecte espresso maakt en vervolgens zichzelf ook reinigt. Of zet snel een kopje koffie ‘s morgens met een druk op de knop of een timer ingesteld op jouw ochtendritueel. Is dit wat je zoekt of wil je gewoon snel je kopje troost? Wat je ook wenst, het is allemaal mogelijk. Lees onze tips om te helpen vinden wat je nodig hebt.

Wist je dat zelfs in de tijd van het Oude Egypte koffie al ‘s werelds favoriete drank was? Toen waren er dus al koffiekenners, of koffie connaisseurs zoals dat met een chique benaming heet, én de eerste voorlopers van de huidige koffiemachines.

Koffiezetapparaat

Koffiezetapparaat

Koffiepadmachine

Koffiepadmachine

Koffiecapsulemachine

Koffiecapsulemachine

Volautomatische Espresso

Volautomatische Espresso

Cafetière

CafetièreDe verschillende koffietypen

Een beginner in de koffiewereld? Raak je er niet uit wat het verschil is tussen een americano en een cappuccino bijvoorbeeld? Wij introduceren je in de wereld van de koffie. Koffie maken houdt altijd in dat de koffiebonen gemalen moeten worden. Vervolgens worden deze bonen gebrouwen met heet water om zo de smaak eruit te trekken. De grof- of fijnheid van de gemalen koffie, de manier waarop deze gezet wordt, … zijn factoren die bepalen wat voor koffie je uiteindelijk zal krijgen. Jouw favoriete koffietype bepaalt dus mee of je nu best voor een koffiezet of koffiemachine kiest...

Filterkoffie of druppelkoffie

Heet water dat druppelt door een filter gevuld met gemalen koffie en vervolgens in een kan terecht komt. Filterkoffie of druppelkoffie wordt gemaakt met een filterkoffiemachine.

Espresso

Een klein kopje sterke koffie dat ook een goede cremalaag, een laag romig schuim, bevat. Een espresso kan je zetten met een espressomachine of een koffiepad-/capsulemachine.

Cappuccino

Een samenstelling van ⅓ espresso, ⅓ hete melk en ⅓ opgeschuimde melk en wordt idealiter gezet met een espresso-apparaat. Een cappuccino kan ook gezet worden met een koffiepadmachine.

Latte

Een combinatie van espresso, hete melk en een laag opgeschuimde melk.

Mochaccino of mokka

Een mengeling van een espresso en warme chocomelk.

Americano

Een samenstelling van espresso en heet water.Koffiezetapparaat

Graag een goeie pot om ‘s morgens het hele gezin tegelijkertijd van een flinke mok koffie te voorzien? Dan is een koffiezetapparaat voor filterkoffie misschien wel ideaal voor jou. No-nonsense koffie die smaakt, op elk moment van de dag.

Testimonial   Producten


Koffiepadmachine

Houdt u van verse koffie à la minute zonder al te veel gedoe? Een perfect gedoseerd kopje met slechts één druk op de knop? Dan is een single serve koffiepadmachine u op het lijf geschreven. Snel, gemakkelijk en met een minimum aan afwas.

Testimonial   Producten


Koffiecapsulemachine

Bent u een fijnproever en dol op een verfijnde koffie-ervaring? Maar bent u daarnaast ook uit op betaalbaarheid, compact en gebruiksgemak? Dan valt u vast voor één van onze capsule koffiemachines, al dan niet voorzien van een cappuccino-functie die melk opschuimt. Deze toestellen persen het heet water onder hoge druk door de koffiecups wat meteen ook voor een mooie cremalaag en diepere smaakervaring zorgt.

Testimonial   Producten


Volautomatische Espresso

Een volautomatisch espressotoestel... Dat is niet alleen koffie voor gevorderden maar ook voor gepassioneerde en terecht veeleisende liefhebbers. Ondanks de vele mogelijkheden en instellingen - van de maalgraad, de waterhoeveelheid tot de soort van koffiespecialiteit - wordt er tegenwoordig maximaal ingezet op gebruiksgemak.

Testimonial   Producten


Cafetière

Koffie drinken kan ook deel uitmaken van een authentiek en zowaar ambachtelijk ritueel. Steeds meer mensen gaan op zoek naar echtheid, onder meer in de vorm van een traditionele Italiaanse cafetière. Helemaal terug van eigenlijk nooit weggeweest en nu ook verkrijgbaar in meer moderne uitvoeringen die tevens geschikt zijn voor de inductiekookplaat.

Testimonial   Producten

Naar boven