De beste geluidsoplossing voor je tv

23 augustus 2019
geluidsoplossing
Anker

[]

Met een soundbar zorg je voor een beter geluid en dus voor meer tv-genot, zeker nu het najaar tv-seizoen in aantocht is!

Zeker 90% van de huishoudens in België beschikt ondertussen over een smart tv of platte tv, waarmee het volop genieten is van strakke beelden. Maar terwijl een oude beeldbuistelevisie nog ruimte bood voor grote, goede luidsprekers, beschikt een flatscreen eerder over kleine, en vaak niet al te degelijke speakers. De beste oplossing om je tv-geluid te verbeteren, is een soundbar: een langwerpige stereoversterker met ingebouwde luidsprekers, die je idealiter voor de tv plaatst of onder de tv ophangt. Als alternatief is er ook een soundplate waar de tv kan op staan. Ben je van plan om randapparatuur zoals een spelcomputer, cd-/muziekspeler, of een USB-stick aan te sluiten, kijk dan uit naar soundbars met zowel digitale als analoge aansluitingen. Over het algemeen geldt: des te luxueuzer de soundbar, des te meer aansluitingen!

Maar hoe kies je een soundbar? Ga je voor hetzelfde merk als je televisie, dan is één afstandsbediening meestal voldoende om beide apparaten te bedienen. Een ander voordeel is dat kleur en design dan op elkaar zijn afgestemd. Dit is uiteraard geen verplichting! De meeste soundbars reageren op het aan- en uitgaan én op het harder of zachter zetten van het geluid van elke tv, ongeacht het merk. Bovendien geldt ook voor soundbars: over smaak valt niet te twisten! Zo klinkt de ene soundbar je misschien eerder koel of juist warm in de oren.

Veel soundbars worden ook geleverd met een subwoofer. Deze losse kast waarin één grote luidspreker zit, is bedoeld om je de laagste bastonen te laten horen én voelen. Op die manier komen de geluidseffecten van je favoriete actiefilms en -series nog beter tot hun recht en is het echt optimaal genieten! Maar let op: een soundbar met subwoofer biedt niet meteen een surround-ervaring, tenzij je kiest voor een soundbar met virtuele surroundspeakers of met (al dan niet optionele) draadloze surroundspeakers. Dit als alternatief voor een home cinema-systeem.

Omdat de meeste soundbars voorzien zijn van Bluetooth, kun je vanaf je smartphone of tablet ook makkelijk en snel draadloos muziek streamen. In die zin kan de soundbar dienen als vervanging van de hifi-installatie.

Hoe dan ook is het overwegen van een soundbar, met of zonder subwoofer, en met of zonder surround-geluid, een interessante investering bij je smart tv. Je vindt ons soundbar-aanbod hier.

Anker

[]