Bent u op zoek naar een nieuw scheerapparaat? Dan bent u bij Selexion aan het juiste adres! Onze vakmannen helpen u graag bij het vinden van een scheerapparaat dat het beste aansluit bij uw scheergewoonten en budget.

 
 

Hoe het juiste scheerapparaat kiezen?

Bij Selexion kunt u kiezen uit meer dan 50 verschillende scheerapparaten. U vindt het scheerapparaat dat het best bij u past op onze website op basis van filters voor type scheerhoofd, type voeding, nat of droog scheren en tal van andere specificaties. Met onze handige vergelijkingsfunctie kunt u de tot 6 verschillende scheerapparaten online vergelijken.

U kunt kiezen uit scheerapparaten met een scheergrill, die een vibrerend scheersysteem hebben, en scheerapparaten met een scheerkop, met een roterend scheersysteem. Om te bepalen welk merk en scheersysteem het best bij u past, is het belangrijk om met enkele factoren rekening te houden.

 • Scheerhoofd en type toestel: Wat heeft uw voorkeur? Een scheergrill of scheerkop? Twee of drie scheerringen? Met trimmer of niet? De keuze van het juiste scheersysteem is heel persoonlijk.
 • Autonomie: Hoe lang scheert u zich? Voor een stugge baardgroei of een baard die juist wat meer aandacht vereist, is een scheerapparaat met snoer of een scheerapparaat dat langere tijd autonoom kan blijven werken en snel oplaadt de beste oplossing.
 • Nat of droog scheren: Hoe en waar scheert u zich? Wie zich graag scheert onder de douche of met scheerschuim of gel, kiest het beste voor een snoerloos scheerapparaat dat volledig afwasbaar en waterdicht is.
 • Onderhoud & reiniging: Heeft u tijd om uw scheerapparaat na elke scheerbeurt te reinigen? Als u hier ‘nee’ antwoordt, is een zelfreinigend scheerapparaat precies wat u nodig heeft!
 • Meer weten? Uw Selexion vakman geeft gericht advies.

   
   

  Scheerapparaten per merk

  Bent u toe aan een nieuw scheerapparaat en benieuwd tussen welke merken u kunt kiezen? Selexion biedt u een ruim aanbod aan scheerapparaten van verschillende merken. Zo kunt u bij ons natuurlijk scheerapparaten vinden van Braun en Philips, maar ook van Remington en Panasonic.

  Op onze website vindt u een compleet overzicht van alle scheerapparaat merken en kunt u eenvoudig tot wel 6 modellen met elkaar vergelijken. Voor een overzicht van de verschillende scheerapparaten per merk klikt u op een van de logo’s hieronder.

   
   

  Prijzen van scheerapparaten vergelijken?

  De prijs die u uiteindelijk betaalt voor een scheerapparaat is een combinatie van verschillende factoren: het merk, model, functionaliteiten, enz. Op onze website vindt u alle prijzen van onze scheerapparaten terug. U kan bovendien eenvoudig alle scheerapparaten vergelijken en het goedkoopste scheerapparaat kiezen op basis van productkenmerken die u belangrijk vindt.

   
   

  Vaak gestelde vragen over het reinigen van uw scheerapparaat

  Net als het klassieke scheermes kan een scheerapparaat alleen glad scheren als u er op de juiste manier zorg voor draagt. Bij elke scheerbeurt blijven haartjes, huidschilfers, vetresten en andere viezigheid achter in uw scheerapparaat, waardoor het verstopt kan raken. Voorkom wondjes en huidirritaties door uw scheerapparaat regelmatig te reinigen.

  Voor een optimaal scheerresultaat spoelt u het scheerapparaat na elke scheerbeurt onder de kraan af. Zorg er wel voor dat uw scheerapparaat hierbij niet aanstaat. Geef de shaver ook op gezette tijden een grondige onderhoudsbeurt, afhankelijk van hoe intensief u het apparaat gebruikt. Dit doet u door het scheersysteem van binnen schoon te maken met een borsteltje. Om het roterende systeem van een scheerkop te reinigen, verwijdert u de scheerringen en haalt u deze uit elkaar. De losse onderdelen zijn op deze manier makkelijk schoon te maken met een borsteltje.

  Heeft u een scheergrill? Maak dan het kopstuk los en borstel voorzichtig de haartjes van het scheerblad en uit het messenblok. Let wel op dat u het folie hierbij niet met het borsteltje aanraakt – dit kan het scheerapparaat beschadigen.

   
   
  Naar boven