Een goede stofzuiger is onontbeerlijk voor zowel de wekelijkse poetsbeurt als de grote lenteschoonmaak. Maar wat is het juiste toestel voor u? Met of zonder zak? Een extra energie-efficiënt of stil model? Met of zonder extra hygiënefilters? Met een speciale borstel voor parket of hardnekkige huisdierenharen? We helpen u graag bij uw keuze.

 
 

Hoe de juiste stofzuiger kiezen?

Bij Selexion kunt u kiezen uit meer dan 150 verschillende stofzuigers. Verschillende criteria zijn belangrijk bij het kiezen van de juiste stofzuiger:

 • Stofzuiger met stofzak versus zakloze stofzuiger
  De eerste overweging die u dient te maken, is of u een stofzuiger met of zonder een stofzak wenst. In het eerste geval wordt de aangezogen lucht gefilterd door een poreuze zak. Het stof blijft achter in de stofzak die uiteraard regelmatig vervangen moet worden. Zakloze stofzuigers halen het stof uit de lucht door een cyclonische werking, een krachtige luchtwerveling die het stof als het ware wegslingert en in de transparante opvangbak doet belanden. Zo heeft u meteen ook zicht op ‘de oogst van de dag’. Voordeel: u valt nooit meer zonder stofzuigerzakken en blijft ook gespaard van deze extra kost. Een extra pluspunt is dat zakloze stofzuigers, bij goed filteronderhoud, een meer constante zuigkracht behouden.

 • Het energielabel: een goede leidraad
  Sinds september 2014 zijn alle stofzuigers voorzien van een energielabel waarop u heel wat informatie terugvindt. Naast de energie-efficiëntie vertelt het label u ook iets over de schoonmaakprestaties, het geluidsniveau én de stofuitstoot. Ook het jaarlijks energieverbruik wordt vermeld. Zowel de energiezuinigheid - dat is het energieverbruik ten opzichte van de stofopname - als de stofopname op harde vloeren, op tapijt en de propere luchtuitstoot worden aangegeven op een schaal van A tot G, waarbij a de hoogste score is. Het geluid wordt uitgedrukt in db(a).

 • Maximaal vermogen
  Het is een misvatting te denken dat alleen stofzuigers met een hoog wattage sowieso beter zijn. De nieuwe generatie stofzuigers werd technisch helemaal op punt gesteld en weet, onder meer door een verbeterde constructie en luchtstroom, ook met een lager vermogen een hoge zuigkracht te garanderen. Sinds de invoering van het energielabel mogen nieuwe stofzuigers trouwens een maximaal vermogen van 1.600 watt niet overschrijden en moeten ze minimum een f behalen voor de energie-efficiëntieklasse.
 •  
   

  Welk stofzuiger model kiezen?

  Er zijn erg veel stofzuiger modellen op de markt. De eerste overweging die u dient te maken bij de aankoop van een nieuwe stofzuiger is welk model stofzuiger u wenst.

  Sledestofzuigers met stofzak

  Sledestofzuigers met stofzak

  Bent u gewonnen voor een stofzuiger met stofzak? Aan keuze geen gebrek! Ontdek ze bij uw Selexion vakman, samen met nog tal van andere stofzuigermodellen waartussen vast het model zit dat voor u geknipt is.

  Ontdek alle modellen
  Sledestofzuigers zonder stofzak

  Sledestofzuigers zonder stofzak

  Het aanbod van zakloze sledestofzuigers stijgt gestaag. De gemakkelijk te legen stofcontainer maakt dat u niet langer stofzakken hoeft te kopen, en heeft de meer constante zuigkracht niet te lijden onder een dichtslibbende stofzak.

  Ontdek alle modellen
  Draadloze steelstofzuigers

  Draadloze steelstofzuigers

  De trap stofzuigen zonder ongelukken? Daarvoor gebruikt u een draadloze steelstofzuiger met oplaadbare batterij. Steeds bij de hand en klaar voor gebruik. Sommige 2-in-1 modellen hebben een geïntegreerde handstofzuiger waar u meteen ook de tafel mee schoon zuigt. Handig!

  Ontdek alle modellen
  Robotstofzuigers

  Robotstofzuigers

  Bent u gesteld op een schoon huis maar heeft u niet veel tijd? Dan vormt een robotstofzuiger een gedroomde uitkomst. Hij rijdt volledig zelfstandig de kamer rond en zuigt stof en vuil op terwijl u iets ander doet. Naast robotstofzuigers bestaan er ook dweil- en schrobrobots die met nat aan de slag gaan. Poetsen? Dat doet mijn robot!

  Ontdek alle modellen
   
   

  Wist u dat?

 • ... de actieradius van stofzuiger tot stofzuiger aanzienlijk kan verschillen? Wilt u een grote ruimte stofzuigen zonder steeds van stopcontact te veranderen, kies dan voor een model met grote actieradius. Dit is de maximale afstand tussen het stopcontact en de zuigmond en wordt dus grotendeels bepaald door de lengte van het snoer en de buis.
 • ... u bij Selexion een stofzuiger met energie-efficiëntielabel a of b kan aankopen met ecocheques?
 • ... u voor houten vloeren best een stofzuiger met parketborstel kiest? De zachte haren voorkomen krassen en behandelen het hout met de nodige zorg.
 • ... u niet alleen de stofzuigerzak, maar ook de niet-uitwasbare stoffilters en actieve koolstoffilter tegen geurtjes regelmatig dient te vervangen? Zorg dat u er altijd minstens één van elk in reserve heeft.
 •  
   

  Stofzuigers per merk

  Heeft u al huishoudtoestellen van een bepaald merk waar u erg tevreden over bent? Bij Selexion vindt u stofzuigers van wel 16 verschillende merken: Miele, Aeg, Bosch, Siemens, Dyson, Electrolux, Black & Decker, Lg, Samsung, Domo, Irobot, Philips, Rowenta, Nilfisk, Princess en Severin. Zo vindt u zeker een merk dat aansluit bij uw wensen en behoeften.

  Nog geen bepaald merk in gedachten? Wij hebben voor u een handig overzicht gemaakt van alle stofzuiger merken.

   
   

  Stofzuiger prijzen vergelijken?

  De prijs die u uiteindelijk betaalt voor een stofzuiger is een combinatie van verschillende factoren: het merk, het model, het energielabel, de accessoires, enz. Op onze website vindt u alle prijzen van onze stofzuigers terug. U kan bovendien eenvoudig alle stofzuigers vergelijken en de goedkoopste stofzuiger kiezen op basis van productkenmerken die u belangrijk vindt.

   
   

  Stofzuigers betalen met ecocheques

  Wist u dat u bij Selexion ook een stofzuiger kunt aankopen met ecocheques? Sinds september 2014 hebben alle stofzuigers een energielabel waarop onder meer de energie-efficiëntie wordt aangegeven in klassen van a tot g en waarbij a staat voor de hoogste en dus beste energie-efficiëntie klasse. Alle stofzuigers met een energielabel a of b komen in aanmerking voor ecocheques.

  Het zijn stuk voor stuk stofzuigers die met respect voor het milieu het huis perfect proper houden. Het is een misvatting te denken dat alleen stofzuigers met een hoog vermogen (wattage) sowieso beter zijn. De nieuwe generatie stofzuigers werd technisch helemaal op punt gesteld en weet, onder meer door een verbeterde luchtstroom, ook met een lager vermogen een hoge zuigkracht te garanderen. Het energielabel bevat naast de energieklasse ook informatie over het jaarlijkse energieverbruik uitgedrukt in kwh, het geluidsniveau, de stofuitstoot, de stofopname op tapijt en de stofopname op harde vloeren.

  Graag meer uitleg en advies welke stofzuiger voor u ideaal is? Uw Selexion vakman vertelt u er alles over.

   
  Naar boven