Uw Selexion vakman adviseert u graag bij de juiste keuze tussen de vele strijkijzers, stoomgeneratoren en strijksystemen met actieve tafel. Een keuze die onder meer bepaald wordt afhankelijk van de hoeveelheid te strijken wasgoed, de snelheid waarmee u de klus wenst te klaren en uiteraard het gewenste resultaat, het strijkcomfort en het onderhoudsgemak.

 
 

Hoe het juiste strijkijzer kiezen?

Bij Selexion kunt u kiezen uit een 100-tal verschillende strijkijzers. Verschillende criteria zijn belangrijk bij het kiezen van het juiste strijkijzer:

 • Stoomstrijkijzer of stoomgenerator: veel hangt af van de hoeveelheid strijkgoed en het gewenste resultaat. Wie wekelijks een gemiddeld tot goed gevulde wasmand heeft, is doorgaans al gebaat bij een strijkgenerator. Deze produceert aanzienlijk meer stoom die onder druk diep in de vezels doordringt, dit met een aanzienlijke tijdswinst tot gevolg.
 • Automatische stoom- en temperatuurcontrole: gaat u voor een stoomstrijkijzer maar wil u toch optimaal comfort en strijken zonder risico? Dan is er de nieuwe generatie stoomstrijkijzers met automatische stoom- en temperatuurcontrole. Van linnen over zijde tot kasjmier, bij het strijken van al deze stoffen, hoeft u zelf niets aan de instellingen te veranderen. Het toestel zorgt zelf voor een optimale combinatie van stoom en temperatuur. Gegarandeerd 100% veilig en geen risico op schroeivlekken, zelfs voor de meest delicate stoffen.
 • Vermogen: het vermogen van een strijkijzer wordt uitgedrukt in Watt. Hoe groter het vermogen van uw strijkijzer, hoe sneller het de juiste temperatuur heeft bereikt en dus gebruiksklaar is.
 • Antikalksysteem: kalk is het resultaat van kraantjeswater plus warmte, is vijand nummer één voor het strijkijzer. Naargelang het merk en type kan het antikalksysteem verschillen.
 •  
   

  Welk strijkijzer model kiezen?

  Er zijn erg veel strijkijzer modellen op de markt. De eerste overweging die u dient te maken bij de aankoop van een nieuw strijkijzer is welk model u wenst.

  Stoomstrijkijzers

  Stoomstrijkijzer

  Als uw budget eerder beperkt is, is het wijselijk om voor een stoomstrijkijzer te gaan. Het stoomstrijkijzer is ook handig als u maar over een beperkt oppervlak beschikt én maar met enkele personen bent. Het toestel is licht van gewicht en zeer makkelijk te onderhouden. Het stoomstrijkijzer is dé meest compacte oplossing.
   
  Stoomgeneratoren

  Stoomgenerator

  Een stoomgenerator bezit een groot waterreservoir dat ervoor zorgt dat u niet continu naar de kraan hoeft te lopen om bij te vullen. Anderzijds warmt de stoomgenerator ook enorm snel op. De technologische vooruitgang heeft er ook voor gezorgd dat er stoomgeneratoren zijn met ‘onbeperkte autonomie’, dat wil zeggen dat u het waterreservoir kunt bijvullen zonder dat het ijzer eerst moet afkoelen.
   
  Strijksystemen

  Strijksysteem

  Indien u vooral mooie kleren en fijne stoffen moet strijken, is een strijksysteem de beste oplossing. Een strijksysteem bestaat in se uit een stoomcentrale met een actieve strijktafel mét opblaasfunctie en stoomaanzuiging.
   
   

  Strijkijzers per merk

  Heeft u al huishoudtoestellen van een bepaald merk waar u erg tevreden over bent? Bij Selexion vindt u strijkijzers van wel 7 verschillende merken: Bosch, Calor, Miele, Laurastar, Philips, Rowenta en Moulinex. Zo vindt u zeker een merk dat aansluit bij uw wensen en behoeften.

  Nog geen bepaald merk in gedachten? Wij hebben voor u een handig overzicht gemaakt van alle strijkijzer merken.

   
   

  Strijkijzer prijzen vergelijken?

  De prijs die u uiteindelijk betaalt voor een strijkijzer is een combinatie van verschillende factoren: het merk, het model, het stoomdebiet, de functionaliteiten, enz. Op onze website vindt u alle prijzen van onze strijkijzers terug. U kan bovendien eenvoudig alle strijkijzers vergelijken en het goedkoopste strijkijzer kiezen op basis van productkenmerken die u belangrijk vindt.

   
   

  Essentiële strijk- en washulpjes

  Selexion gaat prat op een ruim aanbod met niet alleen een zeer compleet gamma aan elekrotoestellen groot en klein, maar ook allerhande kwalitatieve hulpjes die het dagdagelijkse huishouden er aangenamer op maken. Dus ook voor gericht advies wat betreft strijkplanken, strijkhoezen, droogmolens én zelfs wasmanden of -tassen, bent u bij uw Selexion vakman aan het juiste adres.

   
  Naar boven