Shop op merk

 
 
000.jpg
Beeldformaat
Welk formaat voor uw tv?
00.jpg
Audio-oplossingen
Welke past bij mij?
0.jpg
Beedkwaliteit
Samsung SUHD-technologie

TV & AUDIO

U kent het wel, u wilt een tv kopen, maar u voelt u verloren tussen alle verschillende mogelijkheden: LED, plasma, OLED, 3D, Full HD, HD Ready, … Het kiezen van een geschikte tv is niet altijd even makkelijk. Wij zetten even de belangrijkste verschillen voor u op een rijtje.

Allereerst is de schermdiameter een sterk bepalende factor. Uw tv moet immers matchen met de grootte van uw huiskamer. De afstand tussen u en uw tv is van groot belang. Een tv met een schermgrootte van 119 cm geeft bijvoorbeeld een heus bioscoopgevoel, maar in kleinere ruimtes is het vaak minder aangenaam tv kijken. Voor kleinere ruimtes selecteert u dan beter een tv die wat kleiner is. Een tweede criterium dat we met u willen bespreken is de gebruikte beeldtechnologie: plasma, LED of OLED. Elke van deze opties heeft zijn voor- en nadelen op vlak van beeldkwaliteit, scherpte, kleur, energieverbruik, … U kan steeds bij uw vakman terecht om deze tegen elkaar af te wegen. Een derde belangrijke factor is de resolutie: de meeste tv’s hebben tegenwoordig een resolutie van 1920x1080 pixels (Full HD), maar er zijn ook tv’s op de markt, vaak kleinere tv’s, met een resolutie van 1366x768 pixels (HD Ready), maar deze verliezen door hun kleinere resoluties wat scherpte en detail.

Daarnaast hebben we ook nog de 3D-schermen die niet meer enkel zijn weggelegd voor bioscoopzalen. Voor filmfanaten vormt de 3D-technologie zeker een toegevoegde waarde en ook de allerkleinsten kunnen genieten van dit bijzondere effect.

Een andere recente ontwikkeling is smart tv. Smart tv biedt de mogelijkheid om een groot aantal extra’s via uw tv te gebruiken. DLNA maakt het bijvoorbeeld mogelijk om uw mediabestanden zoals films en foto’s rechtstreeks naar uw tv te streamen. Via een ingebouwde browser kan u met uw tv op het internet surfen en door middel van handige apps kan u op uw tv videochatten (Skype) of op de verschillende sociale media (Facebook, Twitter, …) uw updates bekijken.

Ook DVD- en Blu-ray spelers maken deel uit van het Selexion aanbod. Wilt u wanneer u film kijkt ook kunnen genieten van een heuse cinemaervaring bij u thuis? Neem dan zeker eens een kijkje tussen ons assortiment home cinema’s en soundbars die u zeker deze beleving kunnen bieden.

Wij bieden u in ons aanbod uiteraard niet enkel tv en video aan. U kan bij ons ook terecht voor al uw audiobenodigdheden. Luidsprekers, subwoofers, versterkers, cd-spelers of platenspelers, in ons audiogamma vindt u alles wat u zoekt. Ook als u op zoek bent naar een goede hoofdtelefoon of oortjes kunnen wij u uiteraard perfect verder helpen.

Naar welke beeld- of geluidstoepassing u dus ook op zoek bent, wij willen u steeds helpen met het zoeken van het juiste product. Onze webshop en onze vakmannen staan altijd voor u klaar.

Naar boven