U gaat binnenkort een nieuwe tv kopen maar kan u moeilijk kiezen uit het ruime aanbod tv's in België?

Uw Selexion vakman in de buurt helpt u graag bij het bepalen van de tv en het merk dat aansluit bij uw gezin, uw kijkgewoontes en uw budget. Wij helpen u niet alleen bij de keuze van het juiste merk, model, televisiematen en accessoires, ook voor de installatie & dienst na verkoop van uw tv kunt u terecht bij één van onze lokale vakmannen.

 
 

Hoe de juiste tv kiezen?

Bij Selexion kunt u kiezen uit meer dan 100 verschillende tv’s. U vindt de beste televisie op onze website op basis van filters voor type, merk, energieklasse, resolutie, schermdiagonaal, prijs en andere specificaties. Met onze handige vergelijkingsfunctie kunt u de tot 6 verschillende tv’s online vergelijken.

Verschillende elementen zijn belangrijk bij het kiezen van de juiste tv.

 • Vooreerst is er de schermgrootte: de ideale schermgrootte voor de ruimte waarin u de tv gaat plaatsen kan u eenvoudig berekenen op basis van de kijkafstand. Heeft u bijvoorbeeld een kijkafstand van 4 meter, dan is het formaat van uw tv best tussen de 160 en 200 cm, of 62 inch en 79 inch.
 • Wie graag zijn energiefactuur onder controle houdt én het milieu spaart, gaat best voor een energie-efficiënte tv met een gunstig energielabel gaande van A tot wel A++ -50%, wat inhoudt dat het toestel maar liefst de helft zuiniger is dan een tv met een B label.
 • Wie een fan is van films in 3D, doet er goed aan een tv met 3D functie te kiezen.
 • Wilt u ook gebruik maken van internet mogelijkheden via uw tv? Een smart tv kunt u eenvoudig via een internetkabel of wifi connecteren met het internet.
 • Tot slot dient u na te denken welke bijkomende functies voor u belangrijk zijn: type beugel, resolutie, aansluitingsmogelijkheden, bediening via smartphone, enz.
 • Heeft u toch nog een vraag? Uw Selexion vakman geeft gericht advies. Aarzel niet om contact op te nemen of langs te gaan bij een televisiewinkel bij u in de buurt.

   
   

  Welk tv model kiezen?

  Er zijn erg veel tv modellen op de markt. De eerste overweging die u dient te maken bij de aankoop van een nieuwe televisie is welk model tv u wenst.

  Afhankelijk van de kijkafstand in uw woonkamer, slaapkamer of andere ruimte zal u kiezen voor een tv van 21 inch tot meer dan 75 inch. De meest verkochte tv’s hebben een schermdiagonaal van 32 inch, 40 inch, 55 inch of 65 inch. Indien u ook nog eens op uw energiefactuur wilt besparen en/of wenst te betalen met ecocheques kunt u kiezen voor een tv met een A++ energielabel.

  Er zijn erg veel televisie modellen op de markt. Vandaag zijn dit allemaal platte of flatscreen tv’s, de tv’s vervangen de traditionele beeldbuis tv’s die niet alleen zwaar maar ook zeer diep waren. De eerste overweging die u dient te maken bij de aankoop van een nieuwe televisie is welk tv model u wenst. We onderscheiden 2 grote categorieën: de LED tv’s met led technologie en de OLED tv’s die over een OLED beeldscherm beschikken. Hecht u veel belang aan de resolutie van uw beeldscherm, dan is een UHD TV of 4K TV wat u zoekt.

  Extra tv voor specifieke ruimtes of doeleinden

  Tv kijken doen we al lang niet meer enkel in de woonkamer of slaapkamer. Vandaag willen we overal tv kijken, bijvoorbeeld op de camping in onze caravan maar ook op reis in een hotel of in de auto. Zo hebben we kleine televisietoestellen van 21 inch maar ook draagbare tv’s. Een tablet, computer of smartphone met de juiste applicatie kan natuurlijk ook dienst doen als televisietoestel.

   
   

  LED vs OLED

  LED tv

  LED tv

  Een LED tv is een variant op de LCD televisie. Een voordeel van LED televisies is dat de schermen dunner zijn en ze een langere levensduur hebben. LED televisies zijn nog steeds veruit de meest verkochte televisies. Ontdek al onze LED tv’s en maak een keuze op basis van schermgrootte, merk, energielabel, resolutie en gewenste functionaliteiten.
  ONTDEK ONZE LED TV’S

  OLED tv

  OLED tv

  Waarom kiezen voor een OLED tv? De kleuren zijn beter en OLED’s hebben een zeer snelle reactietijd met haarscherpe bewegende beelden tot gevolg. Ook het contrast is veel sterker. Het licht van een OLED-scherm wordt immers op pixelniveau in- of uitgeschakeld. Wanneer een OLED-pixel ‘uit’ staat produceert hij geen licht en is dus diep zwart.
  ONTDEK ONZE OLED TV’S

   
   

  Een echte bioscoop ervaring?

  Wilt u gaan voor de ultieme bioscoopervaring, kies dan voor een projector. Bij Selexion vindt u projectoren die een Home Cinema beleving kunnen bieden. Het voordeel is natuurlijk ook dat u de projector eenvoudig kunt verplaatsen het enige wat u nodig hebt is een witte achtergrond.

   
   

  Tv’s per merk

  Heeft u al televisietoestellen van een bepaald merk waar u erg tevreden over bent? Bij Selexion vindt u tv’s van wel 6 verschillende merken: LG, Loewe, Panasonic, Philips, Samsung en Sony. Zo vindt u zeker een merk dat aansluit bij uw wensen en behoeften.

  Nog geen bepaald merk in gedachten? Wij hebben voor u een handig overzicht gemaakt van alle televisie merken.

   
   

  Tv prijzen vergelijken

  De prijs die u uiteindelijk betaalt voor een tv is een combinatie van verschillende factoren: het merk, de schermgrootte, het energielabel, model, enz. Op onze website vindt u alle prijzen van onze televisies terug. U kan bovendien eenvoudig alle tv’s vergelijken en de goedkoopste tv kiezen op basis van productkenmerken die u belangrijk vindt.

   
   

  Tv’s betalen met ecocheques

  Aan een nieuwe tv toe? Dan weet u alvast waaraan u uw ecocheques dit jaar kunt besteden. Alle televisies met een energielabel A+ of zuiniger komen hiervoor in aanmerkingen en dat zijn er heel wat. Alle televisies met ecocheques >

  Het Selexion gamma telt rond de 100 televisies met ecolabel die u met ecocheques kunt aankopen en dit in diverse prijsklassen en van wel 6 verschillende merken. Door te kiezen voor een televisietoestel met een gunstig energielabel mag u er bovendien gerust in zijn dat de televisie efficiënt omspringt met energie. Dit komt niet alleen het milieu maar ook uw portemonnee op termijn ten goede. Omdat het niet altijd gemakkelijk kiezen is uit het ruime aanbod, staat de Selexion vakman in uw buurt klaar om u met kennis van zaken te adviseren.

   
   
   

  Tv accessoires: van ophangsystemen tot 3d brillen

  Net zoals een comfortabele wagen uitgerust is met de nodige accessoires is dit bij een tv niet anders. Eén van de belangrijkste functionele accessoires zijn de verschillende ophangsystemen of tv beugels.

  Ontdek hier al onze TV accessoires:

   
   
  tv herstelling

  Installatie- & hersteldienst van tv’s

  Een tv kunt u vandaag overal kopen, in een doe-het-zelfzaak, in de supermarkt, in een online outlet shop… Maar wat doet u bij een defect of wanneer u hulp nodig hebt bij de installatie? De Selexion televisiewinkels helpen u niet alleen bij het installeren van uw tv bij u thuis. Daarnaast beschikken zij ook over een televisie hersteldienst die bij een defect uw tv aan huis komt repareren. U kunt dus met een gerust gemoed een tv kopen in onze webshop of in één van onze tv-winkels.

   
   

  Vaak gestelde vragen over tv's

   
  Naar boven